Rohde & Schwarz introduceert een geheel nieuwe handheld spectrum analyzer met een indrukwekkende lange batterijduur en laag gewicht – de R&S Spectrum Rider. Deze analyzer voorziet in solide RF prestaties en een hoge nauwkeurigheid voor frequentiedomeinmetingen in het veld én in het laboratorium. De grote knoppen en het touchscreen dragen zorg voor een eenvoudige bediening. Het instrument heeft een frequentiebereik van 5 kHz tot 2 GHz, wat kan worden uitgebreid tot 3 of 4 GHz.

München, November 9, 2015 - De veelzijdige R&S Spectrum Rider helpt gebruikers tijdens de RF-zender installatie en onderhoud en ondersteunt ook meettaken in RF ontwikkel-laboratoria en in service. Met een hoge gevoeligheid van -160 dBm en een meetnauwkeurigheid van typ. 0,5 dB tussen 10 MHz en 3 GHz, biedt de Spectrum Rider de hoogste RF prestaties in haar klasse.

Het frequentiebereik van de Spectrum Rider kan, ook achteraf, worden uitgebreid via een software upgrade, wat uniek is in deze productklasse. Het basismodel omvat een frequentiebereik van 5 kHz tot 2 GHz, wat kan worden verhoogd naar 3 of 4 GHz voor het meten van radiosignalen boven de 2 GHz of signalen boven de 3 GHz in b.v. TD-LTE banden.

Rohde & Schwarz heeft de Spectrum Rider geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. De batterijcapaciteit in dit lichtgewicht toestel (2,5 kg) bedraagt maximaal acht uur, waarmee dit het enige instrument in zijn soort is die gedurende een volledige werkdag inzetbaar is zonder opladen. Het verlichte toetsenbord stelt gebruikers in staat om te werken in een donkere omgeving en het niet-reflecterende scherm ondersteunt een daglicht-modus voor goede leesbaarheid in direct zonlicht. De Spectrum Rider is in het veld getest conform MIL-PRF-28800F Class 2 en wordt geleverd met beveiligde interfaces en poorten.

Dit instrument is de eerste handheld spectrum analyzer die voorziet in een groot formaat capacitief touchscreen dat lab gebruikers in staat stelt om eenvoudig en intuïtief instellingen zoals frequentie en signaal- en referentieniveau aan te passen en cursors in te stellen. De grote knoppen en het praktische multifunctionele bedieningswiel maken het ook gemakkelijk te bedienen met werkhandschoenen in een buitenomgeving. De handheld spectrum analyzer kan op afstand worden bediend via USB en LAN. Met de ingebouwde meetwizard kunnen metingen vooraf worden gedefinieerd en geautomatiseerd waardoor testtijden worden verkleind en ook onervaren engineers met weinig RF kennis op betrouwbare wijze metingen kunnen uitvoeren. Instrumentinstellingen en meetresultaten worden opgeslagen in een 32 Gbyte microSD kaart.

De Spectrum Rider, die wordt geleverd met een aantal handige opties zoals o.a. piek- en gemiddelde vermogensmetingen, is met name aantrekkelijk voor installatie- en laboratoriumtechnici bij hun dagelijkse meettaken in RF toepassingen voor lucht- en ruimtevaart, defensie, draadloze communicatie en radio- en televisieomroep.

Naast alle technische voordelen is de Spectrum Rider ook voordelig geprijsd ten opzichte van andere aanbieders in dit marktsegment. De 2 GHz versie is in de Benelux al beschikbaar vanaf ca. 4.700 Euro (excl. BTW). De R&S Spectrum Rider verbreed het R&S Value Instruments portfolio van attractief geprijsde en kwalitatief hoogwaardige test- en meetinstrumenten en is vanaf nu leverbaar via Rohde & Schwarz en haar distributie partners onder de productbenaming R&S Spectrum Rider FPH.

Meer informatie kan worden bekeken via www.rohde-schwarz.com/spectrum-rider

Contact voor de Benelux via:
Rohde & Schwarz Benelux B.V.
Postbus 1315 | 3430 BH Nieuwegein | Nederland
Perkinsbaan 1 | 3439 ND Nieuwegein | Nederland
Tel: +31 (0)30 600 1700
Email: info.bnl@rohde-schwarz.com
Web : www.rohde-schwarz.com

of distributeur

TT&MS B.V.
Frankweg 25 | 2153 PD Nieuw-Vennep | Nederland
Tel: +31 (0)252 621 080
Email: info.ttms.nl
Web: www.ttms.nl

Rohde & Schwarz
De Rohde & Schwarz Electronics Group biedt innovatieve oplossingen in de volgende vakgebieden: test- en meetapparatuur, broadcast en media, cybersecurity, beveiligde communicatiesystemen, radiomonitoring en radiolocatie. Deze onafhankelijke firma, meer dan 80 jaar geleden opgericht, voorziet in een uitgebreid verkoop- en servicenetwerk met eigen vestigingen in meer dan 70 landen. De elektronica-groep is één van de wereldmarktleiders in al haar marktsegmenten. Bij de afsluiting van het fiscale jaar 2014/2015 (30 juni 2015) bereikte Rohde & Schwarz een netto omzet van ca. 1,8 miljard Euro met een werknemersbestand van ca. 9.900 medewerkers wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in München/Duitsland met krachtige regionale hoofdvestigingen in Azië en de VS.

R&S ® is een geregistreerde handelsnaam van Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG.