Nieuwe handheld spectrum analyzer van R&S

16 november 2015, 10:27
Nieuwe handheld spectrum analyzer van R&S
Nieuwe handheld spectrum analyzer van R&S
Rohde & Schwarz heeft een geheel nieuwe handheld spectrum analyzer met een zeer lange batterijduur en laag gewicht voorgesteld, de R&S Spectrum Rider. Deze analyzer levert solide HF-prestaties en een hoge nauwkeurigheid voor frequentiedomeinmetingen in het veld én in het laboratorium. De grote knoppen en het touchscreen zorgen voor een eenvoudige bediening.

Het instrument heeft een frequentiebereik van 5 kHz tot 2 GHz. Dit bereik kan, ook achteraf, worden uitgebreid via een software upgrade (uniek in deze productklasse) tot 3 of 4 GHz voor het meten van radiosignalen boven de 2 GHz of signalen boven de 3 GHz in bijv. TD-LTE banden. Met een hoge gevoeligheid van -160 dBm en een meetnauwkeurigheid van typ. 0,5 dB tussen 10 MHz en 3 GHz biedt de Spectrum Rider de hoogste HF-prestaties in zijn klasse.

Rohde & Schwarz heeft de Spectrum Rider geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. De batterijcapaciteit in dit lichtgewicht toestel (2,5 kg) bedraagt maximaal acht uur, waarmee dit het enige instrument in zijn soort is dat gedurende een volledige werkdag inzetbaar is zonder opladen. Het verlichte toetsenbord stelt gebruikers in staat om te werken in een donkere omgeving en het niet-reflecterende scherm ondersteunt een daglicht-modus voor goede leesbaarheid in direct zonlicht. De grote knoppen en het praktische multifunctionele bedieningswiel maken het ook gemakkelijk te bedienen met werkhandschoenen in een buitenomgeving.

De handheld spectrum analyzer kan op afstand worden bediend via USB en LAN. Met de ingebouwde meetwizard kunnen metingen vooraf worden gedefinieerd en geautomatiseerd, waardoor testtijden worden verkleind en ook onervaren gebruikers met weinig HF-kennis op betrouwbare wijze metingen kunnen uitvoeren. Instrumentinstellingen en meetresultaten kunnen worden opgeslagen op een 32 Gbyte microSD-kaart. Meer informatie is beschikbaar op www.rohde-schwarz.com/spectrum-rider.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items