Nieuwe MCU-families van Microchip

24 juli 2015, 00:01
Nieuwe MCU-families van Microchip
Nieuwe MCU-families van Microchip
Microchip introduceert twee nieuwe PIC MCU families die beschikken over  kernonafhankelijke periferiebouwstenen (Core-Independent Peripherals, CIP). Deze  intelligente, onderling gekoppelde CIP’s voeren functies samen, los van de kern, zelfstandig uit. Hierdoor kunnen 8-bit MCU’s voor veel meer toepassingen worden ingezet.

De vier nieuwe leden van de PIC16F1579-familie bieden CIP’s met functies voor toepassingen zoals LED verlichting en motorregeling. Het betreft 8-bit PIC MCU’s met vier 16-bit PWM’s, elk met onafhankelijke timers voor flexibele uitgang en signaal-genererende functies. Systeemcommunicatiefuncties worden ondersteund via seriële interfaces voor LIN- en DMX-koppeling.
De CIP’s van de eerste 10 leden van de PIC16F18877-familie hebben functies voor bijvoorbeeld consumentenelektronica, IoT en veiligheidskritische systemen. Het zijn de eerste MCU’s die beschikken over een geïntegreerde ADC die berekeningen in de vorm van invoer- en sensor-interfacefuncties zoals accumuleren, middelen en laagdoorlaat-filterberekeningen in hardware uitvoert inplaats van in software. Dit zijn ook de eerste PIC16 MCU’s waarbij Microchip’s eXtreme laagvermogen (XLP) technologie is uitgebreid met de IDLE en DOZE modi voor een lagere actieve vermogensopname.

Omdat de CIP-functies deterministisch (voorspelbaar) zijn en betrouwbaar worden uitgevoerd in hardware in plaats van in software, kunnen hiermee systeemprestaties worden gerealiseerd die ver uitstijgen boven de gebruikelijke 8-bit MCU’s.
gerelateerde items