Dus, heeft de technische gemeenschap tijdens twee jaar van Covid-beperkingen stilgezeten, of hebben ze een stimulans gevonden? Met de terugkeer van Embedded World in Nürnberg, Duitsland, ging Elektor's running reporter Stuart Cording op onderzoek uit. Hier is een overzicht van verschillende nieuwe microcontrollers, voedingsapparaten, IoT-oplossingen en netwerkevenementen die zijn opgedoken.

De wereld heeft stroomvoorzieningen nodig

Zonder een goede voeding werken elektronische schakelingen niet en daarom bezocht Stuart enkele bedrijven die actief zijn op het gebied van voedingen. Nowi introduceerde hier hun energy harvesting toepassing, de Diatom (NH16D3045) PMIC, terwijl TDK de CeraCharge solid-state batterij presenteerde voor energy-harvesting PMICs. Samen met Sebastian Fischer van Traco Power sprak Stuart over de miniaturiseringstrend in power converters.

Microcontrollers en tools bij Embedded World

NXP presenteerde een nieuwe lijn MCX Scalable MCUs en S32 Real-Time Automotive Processors. Stuart had een gesprek met Daniel Cooley, CEO van Silicon Labs over alles wat met MCU's en draadloos internet-connectiviteit te maken heeft, en de rol van RISC-V. Microcontroller firmware ontwikkeling vereist goede hulpmiddelen en daarom introduceerde Embeetle een nieuwe microcontroller IDE. Microchip is bezig SciLabs te integreren in MPLAB en voegt er hulpprogramma's voor machine learning aan toe.

Deze video geeft een overzicht van een aantal nieuwe microcontrollers, componenten voor stroomvoorzieningen, IoT-toepassingen en mogelijkheden om contacten voor je netwerk uit te breiden.
 

BronnenVertaling: Hans Adams