Onze nieuwe moderne productielijn draait! Deze derde opstelling op onze hoofdlocatie in Dirksland hebben wij in zeer korte tijd weten op te bouwen. Door ook onze testvoorzieningen en de voorraad componenten uit te breiden en circa twintig nieuwe medewerkers aan te nemen, bieden wij de huidige marktsituatie het hoofd. Dit ondanks de grotere vraag naar printed circuit board assemblies (pcba’s).
 
De twee bestaande lijnen voor proto’s en kleinere series zijn verplaatst naar onze dependance op hetzelfde bedrijventerrein. Zo hebben we ruimte gemaakt voor onze nieuwe lijn. Alle geplaatste machines zijn van het nieuwste type. Eén van de voordelen is dat we de modernste solder paste dispenser hebben. Dankzij de nieuwe 3D AOI (Automatic Optical Inspection) met nauwkeuriger camera’s kunnen we nu ook de kleinste componenten beter inspecteren! Daarbij hebben de pick-and-placemachines een hogere plaatsingssnelheid. Al het equipment in de lijn is voorzien van het nieuwe communicatieprotocol “Hermes”, geschikt voor horizontale communicatie.
 
Partners
Dankzij de grote inzet van onze medewerkers en onze equipmentleveranciers MycronicPartnertecNutek en W&S Benelux konden we onze nieuwe productielijn in slechts enkele weken neerzetten en in bedrijf nemen. De bestaande lijnen bleven tijdens alle werkzaamheden gewoon functioneren. Op het hele machinepark werken we met twee shiften. Vanwege de uitbreiding hebben we extra smart operators aangenomen.
 
Meer testcapaciteit
Met Design for Testing maximaliseren wij de testtoegankelijkheid en testdekking van het ontwerp. De beste strategie is afhankelijk van de vereiste leveringskwaliteit, de complexiteit van het ontwerp en de gewenste investeringen in testoplossingen. De meest effectieve en efficiënte optie is de Extended Boundary Scan Testoplossing (EBST) die we zelf hebben ontwikkeld voor het automatisch opsporen van mogelijke gebreken op een pcba.
Om de EBST-capaciteit uit te breiden, hebben we drie extra basisstations geplaatst. In totaal staan er nu acht, een aanzienlijke uitbreiding dus. Ook is een flying probe-tester aan onze productielijnen toegevoegd. In totaal zijn er nu vier operationeel. De toegenomen testcapaciteit draagt bij aan een efficiëntere productie.