Er is de afgelopen weken veel gebeurd in de wereld van Raspberry Pi. Raspberry Pi heeft in oktober de Raspberry Pi Compute Module 4 uitgebracht. De Raspberry Pi 400 en de Raspberry Pi 4 Case Fan kwamen in november. En nu de laatste dagen van 2020 naderen, komt er een nieuwe release van Raspberry Pi OS.
 

Nieuwe Raspberry Pi OS-functies

Laten we eens kijken wat er nieuw is.   

 
  • De Chromium browser kreeg een update naar versie 84. "Dat is nu voltooid, dus je moet goede kwaliteit video kunnen afspelen op sites als YouTube", schrijft Raspberry Pi Sr. Software Engineer Simon Long in de blog. "We hebben ook, gezien de gebeurtenissen dit jaar, veel getest en getweakt op videoconferencing applicaties zoals Google Meet, Microsoft Teams en Zoom, en ze werken nu allemaal vloeiend op uw Raspberry Pi's Chromium".       
  • Een overstap van Advanced Linux Sound Architecture (ALSA) naar de PulseAudio geluidsserver. Waarom? Raspberry Pi noemt verschillende redenen voor de overstap van ALSA, zoals het feit dat het niet werkt met Bluetooth zonder extra code. "PulseAudio draait nu standaard en alhoewel de volumeregelaar en de audio in-/uitgangselector er hetzelfde uitzien, besturen ze nu PulseAudio in plaats van ALSA", zegt Long.   
  • Nieuwe Raspberry Pi configuratie-opties, met name in de secties System and Performance. ‘”Bij de laatste zijn er bijvoorbeeld opties om de nieuwe Raspberry Pi Case Fan aan te sturen”, legt Long uit.          
  
  • Afdrukmogelijkheden en -instellingen met CUPS: “Dit vult een van de laatste zaken aan om van de Raspberry Pi een complete desktop computer te maken. Een printer kan nu gemakkelijk ingesteld en gebruikt worden vanuit applicaties zoals LibreOffice”, aldus Long. 
Nieuwe Raspberry Pi OS Release


Aan de slag

Meer weten? Of wellicht bent u zo ver om te gaan installeren?
Lees de details
 en ga aan de slag!