Nieuwe serie basis-oscilloscopen van HAMEG

10 december 2013, 14:36
Nieuwe serie basis-oscilloscopen van HAMEG
Nieuwe serie basis-oscilloscopen van HAMEG

HAMEG Instruments, dochter van Rohde & Schwarz, komt nu met een nieuwe serie 'mixed-signal' basis-oscilloscopen in de meest voordelige prijsklasse vanaf ca. 1.150,- Euro. Ondanks de lage prijzen bezitten deze instrumenten prima specificaties en uitgebreide functionaliteit, waarmee volgens HAMEG de beste prijs/prestatie verhouding wordt verkregen ten opzichte van andere aanbieders in dit oscilloscoopsegment.

 

Op dit moment is HAMEG nog één van de weinige fabrikanten van de, voor velen vertrouwde, analoge en combi-oscilloscopen in het frequentiebereik van 40 MHz tot 200 MHz. Vanwege het stoppen van de productie van CRT-beeldschermen bij de toeleveranciers is de CRT-voorraad bij HAMEG aan het slinken en zal binnen afzienbare tijd de productie van analoge oscilloscopen moeten worden stopgezet. Om een waardige vervanging te kunnen bieden introduceert HAMEG nu moderne digitale mixed-signal oscilloscopen met frequentiebereiken van 70, 100, 150 en 200 MHz. Hiermee wordt de bestaande HMO-serie van 250 MHz en 350 MHz oscilloscopen aan de onderkant uitgebreid. Al deze oscilloscopen zijn in een 2 en 4 kanaals uitvoering beschikbaar.

 

Per kanaal staat 1 Msamples acquisitiegeheugen ter beschikking bij een max. sample-snelheid van 1 Gs/s. Twee kanalen kunnen worden gecombineerd tot één kanaal met 2 Msamples geheugen en 2 Gs/s. Een zo groot mogelijke geheugenlengte bij digitale oscilloscopen is van groot belang om de sample-frequentie ook bij langere meettijden maximaal te houden. De HAMEG HMO biedt als enige oscilloscoop een echte 1 mV/div. ingangsgevoeligheid. Andere fabrikanten bereiken deze 1 mV/div. slechts door inzoomen vanaf 4 mV/div. waardoor de maximale resolutie van de A/D-converter niet wordt benut, of door beperking van de ingangsbandbreedte tot slechts 20 MHz bij 2 mV/div. Het eigenruisniveau van de HMO oscilloscoopingangen is daarnaast extreem laag met een waarde van ca. 65 μVRMS of ca. 360 μVpp. Uit vergelijkingstesten blijkt dat dit minimaal 4x lager is dan bij vergelijkbare oscilloscopen van andere fabrikanten.

 

Naast de uitstekende basisspecificaties biedt de HMO-serie ook veel extra mogelijkheden. Allereerst is er de MSO Mixed-Signal optie om met logic-probes 8 digitale kanalen gelijktijdig met de analoge kanalen te kunnen meten. Daarnaast is een optie beschikbaar voor het meten aan en decoderen van seriële bussen zoals I2C, SPI en UART/RS-232. Deze optie is beschikbaar voor decodering via de digitale ingangen, maar ook via de analoge kanalen.
De HMO-serie beschikt over uitgebreide cursor-metingen en rekenkundige bewerkingen naast een 64K FFT-functie voor directe frequentieanalyse.

 

Voor interfacing, dataopslag en printen beschikt de HMO-serie standaard over 3 aparte USB-interfaces en optioneel een Ethernet- of GPIB-interface. Tevens is een DVI-D uitgang beschikbaar voor het aansluiten van een extern LCD-scherm.
Als extra wordt nog voorzien in een componenttester, bekend van de analoge oscilloscopen, waarmee snel en eenvoudig actieve en passieve componenten functioneel kunnen worden getest.

 

Meer info:
www.testenmeetwinkel.nl/nl/fabrikanten/hameg

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items