Nieuwe stroomsensoren zonder magnetische circuits

22 mei 2017, 15:29
Nieuwe stroomsensoren zonder magnetische circuits
Nieuwe stroomsensoren zonder magnetische circuits
Dit zijn nieuwe geïntegreerde transducers voor geïsoleerd meten van wissel- en gelijkstroom tot 300 KHz. Ze bieden volledige isolatie ondanks hun kleine afmetingen, door integratie van de primaire geleider voor metingen aan nominale stroom tot 30 A. De transducers worden rechtstreeks op een print gemonteerd als SO8- of SO16- SMD -component en zijn voor korte tijd (1 ms) bestand tegen overbelastingspieken van maximaal 200 A.

De GO-serie van LEM omvat verschillende types voor een bereik van 4 tot 30 ampère met een meetbereik van 2,5 maal de nominale stroom. De standaardmodellen hebben een analoge spanningsoutput met een verschillende gevoeligheid die, afhankelijk van het type, zorgt voor een uitgangsspanning van 800 mV bij de nominale stroom voor 5V-versies en 500 mV voor 3,3V-versies. Er zijn ook types die over een ratiometrische output beschikken.

De nieuwe transducers maken geen gebruik van het Hall-effect, maar hebben geïntegreerde geleiders voor gradiëntmeting, zodat ze ongevoelig zijn voor de magnetische stoorvelden in elektronische toepassingen voor grote vermogens. De afwezigheid van een magnetisch circuit houdt in dat er geen magnetische offset wordt gegenereerd, wat de nauwkeurigheid verbetert.

Foto: LEM
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items