Nieuwe SuperSpeed-IC's van FTDI

16 juni 2015, 00:01
Nieuwe SuperSpeed-IC's van FTDI
Nieuwe SuperSpeed-IC's van FTDI
RS Components biedt vanaf nu de nieuwste USB 3.0-to-FIFO-systemen van FTDI aan, met onder andere chips en ontwikkelboards voor projecten met SuperSpeed-dataoverdrachten. De flexibele configuraties dragen bij aan snellere ontwikkeling van FPGA-toepassingen.

De FT600Q- en FT601Q USB-to-FIFO-bridgechips maken USB 3.0 SuperSpeed- en USB 2.0 High Speed-dataoverdrachten mogelijk naar apparaten zoals multifunctionele printers, videocamera's met hoge snelheden en/of resoluties, medische en industriële beeldvormingsapparaten, fotocamera's, high-definition-schermen, bewakingssystemen en scanners.
De FT600Q heeft een 16 bits-FIFO-interface en wordt geleverd in een 56 pins-QFN-behuizing. De FT601Q heeft een 32 bits-interface en wordt geleverd in een 76 pins-QFN-behuizing. Beide chips kunnen tot acht eindpunten hebben en bieden ondersteuning voor een eenvoudige 245-FIFO-interface of een multi-channel-FIFO-modus, voor databurst snelheden tot 3,2 Gbit/s. Andere eigenschappen zijn onder andere configureerbare GPIO's, meerspannings-I/O's van 1,8 V, 2,5 V en 3,3 V en een FIFO-kloksnelheid van 100 MHz of optioneel 66,7 MHz. Daarnaast zorgen Link Power Management (LPM), wake-up-signalen op afstand en batterijladerdetectie ervoor dat de mobiele accu zo lang mogelijk meegaat.
gerelateerde items