Martien Jansen

Nieuwe temperatuursensors met zeer laag energieverbruik

19 januari 2015, 23:00
Nieuwe temperatuursensors met zeer laag energieverbruik
Nieuwe temperatuursensors met zeer laag energieverbruik

Silicon Labs introduceert een nieuwe reeks precisie-temperatuursensors die een gemiddeld stroomverbruik van slechts 195 nA hebben bij een uitlezingsfrequentie van een keer per seconde. Hierdoor wordt de temperatuurverhoging door het uitlezen van de sensor geminimaliseerd. Bij batterijvoeding van de sensor zal deze op één knoopcel enkele jaren kunnen werken. De nieuwe sensors zijn zeer geschikt voor toepassing in onder andere airconditioningsystemen, witgoed, computerapparatuur, industriële besturingen en medische apparatuur. Voor toepassingen in de automobielindustrie zijn er AEC-Q100-gecertificeerde versies beschikbaar.

De Si705x-sensors behouden hun nauwkeurigheid over het gehele operationele temperatuurbereik. Ze zijn beschikbaar in vier nauwkeurigheidsniveaus tot ±0,3 °C.
De nieuwe sensors kunnen via een I2C interface eenvoudig worden geconfigureerd. Iedere sensor heeft een temperatuur-resolutie van 14 bits en een temperatuurbereik van -40 °C tot +125 °C. De Si705x-sensors werken al bij een voedingsspanning van 1,9 V waardoor ze zonder externe spanningsregelaar direct op een batterij kunnen worden aangesloten.
De sensors worden geleverd in een DFN behuizing van 3 x 3 mm.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items