Elektor Team

Nieuwe versie van EAGLE aangekondigd

10 december 2013, 14:36
Nieuwe versie van EAGLE aangekondigd
Nieuwe versie van EAGLE aangekondigd

Farnell heeft de releaseplannen bekendgemaakt voor versie 6.0 van de bekende EAGLE printontwerpsoftware van CadSoft. Bij de nieuwe versie ligt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit. Zo wordt onder andere gebruik gemaakt van een geheel vernieuwde XML-database waarbij ASCII tekst als formaat wordt gebruikt. Hierdoor kunnen wijzigingen in het ontwerp snel en eenvoudig worden aangebracht. Alle gebruikers die de huidige versie van EAGLE aanschaffen ontvangen een gratis upgrade naar versie 6.0.

 

In EAGLE v6.0 vinden we onder andere de volgende functies:
- XML-database waarbij de informatie onafhankelijk van het EAGLE-tool kan worden gelezen en aangepast;
- Ontwerp hergebruik waardoor print/schema-gedeelten met COPY/PASTE kunnen worden samengevoegd. Dit is handig bij het ontwerpen van bijvoorbeeld schakelingen met meerdere identieke kanalen;
- Verbeterde routing met undo/redo-functies en conversie tussen millimeters en inches met verbeterde interne resolutie;
- Geoptimaliseerde bibliotheekeditor met de mogelijkheid om gebruik te maken van interne doorverbindingen in componenten, en met de mogelijkheid om beschrijvingen aan schema’s, printontwerpen en symbolen toe te voegen.

 

CadSoft’s EAGLE printontwerpsoftware is ook verkrijgbaar via element14 waar alle EAGLE-versies zijn voorzien van DesignLink, een automatische link van EAGLE naar de componentendatabase van Farnell.

 

Meer info:
www.element14.com
www.cadsoftusa.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items