Nieuwe versie van NI VirtualBench

2 februari 2016, 12:24
Nieuwe versie van NI VirtualBench
Nieuwe versie van NI VirtualBench
National Instruments (NI) heeft een nieuwe en krachtiger versie van zijn veelzijdige meetinstrument VirtualBench voorgesteld. De software-gebaseerde VirtualBench All-in-One kan gebruikt worden in combinatie met een PC, laptop of tablet en bevat in één compacte behuizing een mixed-signal oscilloscoop, functiegenerator, digitale multimeter, programmeerbare gelijkspanningsvoeding en digitale I/O. De nieuwe versie van VirtualBench bevat verschillende verbeteringen en uitbreidingen.

Bij de oscilloscoop is het aantal ingangskanalen uitgebreid van twee naar vier stuks, terwijl de bandbreedte nu 350 MHz bedraagt. Ook is er een krachtige protocol-analyse aanwezig. De ingebouwde programmeerbare gelijkspanningsvoeding kan nu meer stroom leveren, maximaal 3 A voor het 6-V-uitgangskanaal en maximaal 1 A voor de 25-V- en -25-V-kanalen. Er is een handige en uniforme weergave van alle vijf de instrumenten, waarbij de visualisatie op een groter scherm gebeurt en functionaliteit beschikbaar is voor het opslaan van data en het snel maken van schermafbeeldingen. Ook is bij de nieuwe versie een Ethernet-verbinding aanwezig als aanvulling op de USB- en WiFi-compatibiliteit voor gedistribueerde metingen. De nieuwe VirtualBench integreert uiteraard naadloos met de LabVIEW system design software.

De eerste versie van VirtualBench was een groot succes en er zijn veel elektronici die dit instrument in hun lab gebruiken als vervanger van een groot aantal losse meetinstrumenten, Regelmatig verschijnen er updates voor de applicaties die er zijn voor PC’s en iPads. Hierbij gaat het om een uniforme software ervaring voor alle vijf de instrumenten. De gebruiker kan communiceren met zijn instrumenten met behulp van multitouch displays, multicore processoren, draadloze verbindingen en intuïtieve interfaces.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items