Nu ook low-power transistorarrays

14 maart 2016, 19:59
Nu ook low-power transistorarrays
Nu ook low-power transistorarrays
Transistorarrays van het type ULN2003 die zeven of acht vermogenstransistoren in een DIP-behuizing bevatten, besturen relais, motoren en lampen en zijn al lange tijd heel populair. Ze zijn opgebouwd met bipolaire transistors en kunnen meestal maximaal 500 mA per output schakelen. Maar nu is er een nieuwe low-power-familie die gebruik maakt van MOSFET’s in plaats van gewone transistoren.

De nieuwe generatie transistor arrays van Toshiba werkt met DMOS-FET’s in de output-drivers. De TBD62783A-serie, bedoeld voor schakelen aan de positieve kant van de belasting, lost de TD62783-serie van bipolaire transistorarrays af. Het vermogensverlies wordt daarmee met 40% verminderd. Er is ook een complementaire familie, bedoeld voor schakelen aan de negatieve kant van de belasting. Dat is de TBD62083A, de opvolger van de TD62083-serie.

De nieuwe chips werken zonder basisstroom, wat de inputstromen vermindert. In combinatie met de mogelijkheid om een grote stroomdichtheid te verwerken bij een kleine aan-weerstand, vergroten deze DMOS-FET’s de efficiëntie en garanderen ze een kleiner vermogensverlies. Alle typen zijn geschikt voor grote spanningen en stromen, tot een absoluut maximum van 50V / 0,5A.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items