Nvidia + Uber + Volkswagen = AI voor de industrie van zelfrijdende auto’s

9 januari 2018, 20:41
Afbeelding: Uber
Afbeelding: Uber
Nvidia, de fabrikant van grafische chips en van de Jetson-kaarten waar ik eerder over schreef, heeft al samenwerkingsverbanden met de fabrikanten van volledig elektrische auto’s Tesla en Baidu. Nu is Nvidia klaar voor de technologie van zelfrijdende auto’s. Op de technologiebeurs CES in Las Vegas onthulde Nvidia dat Uber’s vloot van zelfrijdende auto’s gebruik maakt van hun technologie bij het waarnemen van de wereld om zich heen en het razendsnel nemen van beslissingen. Uber gebruikt Nvidia’s GPU-rekentechnologie al sinds de eerste testvloot van Volvo SC90 SUV’s die werden ingezet in Pittsburgh en Phoenix in 2016.

Minder lang geleden werden Uber’s plannen voor zelfrijdende auto’s verstoord door een rechtszaak in San Francisco die werd aangespannen door concurrent Waymo die Uber beschuldigde van bedrijfsspionage. Ondanks deze terugslag hebben Uber’s zelfrijdende auto’s, alleen al in de afgelopen honderd dagen, één miljoen mijl autonoom afgelegd.

Door de toevoeging van Volkswagen en met behulp van hun nieuwe Drive-IX platform, legt Nvidia een link met deze Duitse autofabrikant.

De eerste Xavier-processors van Nvidia voor de roadmap naar zelfrijdende voertuigen worden nog dit kwartaal verwacht. Dit System-on-Chip (SoC) verwerkt 30 biljoen instructies per seconde bij een vermogensverbruik van 30 W. Nvidia heeft gezegd dat het gaat samen werken met de startup Aurora uit Silicon Valley bij het bouwen van een nieuw, zelfrijdend hardwareplatform met de Xavier-processor.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items