Omega2: Linux-computer met WLAN voor $ 5

5 september 2016, 22:43
Omega2: Linux-computer met WLAN voor $ 5
Omega2: Linux-computer met WLAN voor $ 5
Naar eigen zeggen komt de startup Onion Corporation op de markt met de op dit moment kleinste Linux-server ter wereld in de vorm van de miniatuur-module Omega2. En met de ongelooflijke prijs van $ 5 is het vast en zeker ook de goedkoopste. Het ding lijkt wel gemaakt voor het IoT en heeft ondanks zijn kleine afmetingen en belachelijke prijs wel het een en ander te bieden.

Soms moet je even in je arm knijpen om zeker te weten dat je niet droomt. De prijzen waarvoor moderne techniek tegenwoordig over de toonbank gaat zijn bijna niet te geloven. Je vraagt je af, hoever de prijzen nog kunnen dalen, voordat de fabrikant òns gaat betalen wanneer we zo vriendelijk zijn om een microcontrollerkaart van hem af te nemen.
Hoe dan ook: de Onion Corporation is erin geslaagd om de prijs van hun kleinste kaart te reduceren tot bijna een kwart van de prijs van de vorige versie.

Natuurlijk is ook voor Omega2 een crowdfunding-campagne bij Indiegogo gestart. En die campagne was met een opbrengst van $ 745.876 meer dan succesvol: Het gestelde doel is met 4.485% overtroffen. Onze hartelijke gelukwensen! Waarschijnlijk heeft dit bedrijf het gestelde vertrouwen verdiend, want het is er ook in geslaagd om de voorganger Omega zonder „2“ te realiseren.

De Omega2 is een printje met afmetingen van ongeveer een kwart van een Raspberry Pi of een derde van een Arduino, waarop een processor met een klokfrequentie van 580 MHz, WLAN, USB  2.0 en 15 universele I/O-lijnen zijn ondergebracht. Naast 2 PWM-uitgangen zijn er interfaces in de vorm van 2 x UART en I²C, SPI en I²S beschikbaar. Verder is de module met een uitbreidingsprint zelfs Arduino-compatibel. De Omega2 moet in december van het jaar geleverd gaan worden. Wie zo’n boardje gewoon wil kopen, moet dus nog even geduld hebben.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items