Ontwikkelplatform voor 'wellness-sensors'

25 mei 2015, 00:01
Ontwikkelplatform voor 'wellness-sensors'
Ontwikkelplatform voor 'wellness-sensors'
Maxim Integrated introduceert het eerste ‘reference design’ voor het meten en analyseren van de huidweerstand door ‘wearables’. Dit ontwikkelplatform voor welness-sensortoepassingen wordt geleverd in de vorm van een om de pols gedragen module die wordt gevoed uit een 2032 lithium knoopcel. De communicatie gebeurt via Bluetooth en een Android-app. 

Het hart van de module wordt gevormd door een MAX32600 ‘welness-microcontroller’ die is gebaseerd op een ARM Cortex-M3 32-bits RISC-CPU. Deze werkt met een klokfrequentie van 24 MHz en is voorzien van verschillende randapparaten waarmee analoge metingen kunnen worden uitgevoerd, zoals een 16-bit ADC met PGA, twee 12-bits DAC’s, twee 8-bit DACs, 4 operationele versterkers, 4 vrij te gebruiken analoge schakelaars en verschillende interne spanningsreferenties. Daarnaast heeft de processor 256KB flashgeheugen, 32KB SRAM, en een instructiecache van 2 KB. 
Met de module kunnen wisselstroom-weerstandsmetingen en metingen van de huidweerstand (Galvanic Skin Response, GSR) worden uitgevoerd. Ook kan de temperatuur van de huid worden gemeten. De module is bij Maxim Integrated voor US$ 189 verkrijgbaar. Testresultaten, hardware-documentatie en firmware-broncode kunnen gratis worden gedownload.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items