PiJuice: Mobiele power voor uw Raspberry Pi

11 juli 2018, 12:00
18512_Pi-Juice-Raspberry-Pi-UPS-elektor-TV Tussen de vele HAT-accessoires die verkrijgbaar zijn voor de Raspberry Pi, is de Uninterruptable Power Supply met de toepasselijke naam PiJuice een opvallende verschijning. De PiJuice is een zeer gebruikersvriendelijke manier om een aantal fundamentele beperkingen van de RPi op te lossen en zo de mogelijkheden van uw Pi-toepassingen te vergroten. U kunt hiermee de Raspberry Pi gebruiken op plaatsen waar in geen velden of wegen een stopcontact te vinden is, waardoor hij mobieler wordt dan ooit.

Getest en aanbevolen door ElektorLabs

Voor eenvoudig gebruik is de software niet per se noodzakelijk, maar die geeft wel toegang tot krachtige functionaliteit. De standaard capaciteit van de PiJuice is 1820 mAh en dat zou voldoende zijn om een energieslurper als de Raspberry Pi 3B+ ongeveer 4 tot 6 uur te kunnen voeden. Onze eigen tests hebben aangetoond dat deze getallen wat aan de optimistische kant zijn. Afhankelijk van de belasting haalden wij tussen 1,75 en 3,25 uur, wat nog steeds een mooi resultaat genoemd kan worden. Bovendien is het gemakkelijk om capaciteit toe te voegen door grotere accu’s te gebruiken. De maximale stroom is 1,1 A met de meegeleverde BP7Z-accu. Met een accu van 3500 mAh of meer kunt u 2,5 A halen.
De PiJuice heeft twee extra I/O-lijnen die volledig configureerbaar zijn met de gemakkelijk te installeren software. Handmatige configuratie van de PiJuice gaat met drie drukknoppen en enkele DIP-switches. 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items