Portable oscilloscoop van R&S met high-end prestaties

11 januari 2016, 11:17
Portable oscilloscoop van R&S met high-end prestaties
Portable oscilloscoop van R&S met high-end prestaties
Rohde & Schwarz heeft de eerste handheld oscilloscoop voorgesteld met de functionaliteit en het gebruikersgevoel van een state-of-the-art lab-oscilloscoop. De R&S Scope Rider combineert vijf instrumenten in een compact formaat en het robuuste ontwerp maakt het apparaat perfect inzetbaar voor mobiele installatietoepassingen en onderhoudswerk. Het instrument beschikt over geïsoleerde ingangen en communicatie-interfaces, voldoet aan CAT IV standaarden en is geschikt voor metingen aan spanningsbronnen tot 600 V.

Met een acquisitiesnelheid van 50.000 golfvormen per seconde, een door R&S zelf ontwikkelde 10-bits A/D-converter en een maximale bandbreedte van 500 MHz voor de analoge ingangskanalen overtreft deze portable oscilloscoop duidelijk vergelijkbare instrumenten die op dit moment verkrijgbaar zijn. De Scope Rider integreert vijf functies voor een optimale veelzijdigheid. De basis van het apparaat bestaat uit een hoogwaardige oscilloscoop met een nauwkeurig digitaal triggersysteem, 33 automatische meetfuncties, maskertest en XY-diagram. Bovendien kan Scope Rider ook fungeren als logic analyzer met acht digitale kanalen, als protocol-analyzer met trigger- en decodeerfuncties, als datalogger en als digitale multimeter. Hierdoor is deze portable scoop ideaal voor een breed scala van taken.

De Scope Rider is de eerste portable scoop die is uitgerust met een groot formaat capacitief aanraakscherm, waardoor de bediening net zo intuïtief is als bij een tablet. Het apparaat beschikt ook over grote knoppen voor gebruik met werkhandschoenen en een praktische multifunctionele draaiknop voor eenvoudige parameter-instellingen. Dankzij een IP51-gecertificeerde behuizing is het apparaat uitstekend geschikt voor gebruik in ruwe omgevingen. De Scope Rider beschikt ook over een geïntegreerde WLAN-interface die kan worden geconfigureerd als hotspot om het instrument draadloos op afstand te bedienen via een smartphone, tablet of laptop.
Meer informatie is beschikbaar op de speciale Scope Rider website.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items