Programmeerbare Hall-sensor voor automotive toepassingen

5 januari 2017, 10:46
Programmeerbare Hall-sensor voor automotive toepassingen
Programmeerbare Hall-sensor voor automotive toepassingen
In het leveringsprogramma van Allegro Microsystems is de A1346 een nieuwe lineaire Hall-sensor die ideaal is voor veiligheidskritische toepassingen. Het IC is volledig redundant dankzij twee gescheiden halfgeleiderchips in één behuizing en geavanceerde diagnosemogelijkheden. Dankzij de dubbele chip kan een diagnose worden uitgevoerd zonder de sensorfunctie te onderbreken. De controller kan zo te weten komen welke chip vertrouwd kan worden wanneer de uitgangssignalen niet overeenstemmen. Het nieuwe IC is in eerste instantie bestemd voor de automotive sector (als draaimoment-sensor voor elektrische stuurbekrachtiging en als positiesensor in het remsysteem en de transmissie).

De signaalwegen van de A1346 kunnen extern worden geprogrammeerd zodat een magnetisch ingangssignaal een op maat gesneden elektrisch uitgangssignaal genereert. Het IC heeft open-drain uitgangen en is voorzien van een nauwkeurige temperatuurcomensatie, een versterker, dynamische offsetcompensatie en geavanceerde linearisatiemogelijkheden.

Om de systeemkosten te reduceren beschikt de A1346 naast SAEJ2716 over twee eigen SENT-protocollen die het mogelijk maken tot vier IC's op één enkele SENT-verbinding aan te sluiten.

De A1346 wordt geleverd in een 14-pens TSSOP SMD-behuizing.

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items