De Raspberry Pi 15,6" Monitor die op de Embedded World 2024 werd getoond, maar vooralsnog niet is aangekondigd, zou een gamechanger kunnen zijn voor zowel hobbyisten als professionals. Zijn 15,6 inch IPS LCD-panel, met een resolutie van 1920 × 1080 op 60 Hz, levert heldere en vloeiende beelden voor een groot aantal toepassingen. De Raspberry Pi Monitor is flexibel inzetbaar door zijn HDMI-aansluiting en praktisch in het gebruik door zijn ingebouwde stereo luidsprekers en 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting, en hij krijgt de benodigde stroom (slechts 5V/1A) via een USB-C poort.
 
RPi with monitor, keyboard, mouse
Zien ze er niet leuk uit zo samen? De Raspberry Pi Monitor vormt het sluitstuk bij de behuizing, het toetsenbord en de muis — de perfecte combinatie voor jongeren met belangstelling voor elektronica!

Raspberry Pi Monitor: eigenschappen

Bovendien behoren tot de veelzijdigheid van de monitor ook knoppen voor volume, helderheid, en power, afgezien van de verschillende bevestigingsopties waaronder VESA-schroefgaten, een standaard voor gebruik op tafel, en een muurhanger. Dit maakt hem ideaal voor verschillende scenario's, van klassikale omgevingen tot de werkplaats van een hobbyist. Op de foto hierboven zie je ook de uitsparing aan de onderkant voor de doorvoer van kabels.
 
monitor-sneak-features
Een overzicht van de opties aan de achterkant van de monitor.

Aanvankelijk was er enige verwarring over de refreshrate, maar er is bevestigd dat dit 60Hz is, en dus een vloeiende ervaring biedt. Speculaties over de 30Hz-aanduiding suggereren overwegingen voor kostenbeheersing of stroomverbruik, maar de daadwerkelijke kijkervaring zou erg bevredigend zijn, met een schermkwaliteit die zelfs indruk maakt naast concurrenten zoals de Orange Pi.

Prijs en beschikbaarheid?

De prijs is nog geheim, maar vergelijkingen met het officiële 7" touchscreen scherm, dat rond de 60 dollar kost, wijzen op een geschatte prijs van 100 dollar voor de nieuwe monitor. Dit positioneert hem als een betaalbare optie voor diegenen die een op de Raspberry Pi gebaseerd werkstation met de Raspberry Pi 400 of de verwachte Pi 500 willen opzetten.

De Raspberry Pi 15,6" Monitor is een doordachte toevoeging aan het ecosysteem en de looks van de Raspberry Pi, die tegemoet komt aan verschillende gebruikersbehoeften, van een desktopcomputer tot het naast elkaar testen voor liefhebbers van kleine computers. Terwijl de officiële details worden afgewacht, gonst de gemeenschap van verwachting over de mogelijkheden van deze monitor voor diverse gebruikssituaties.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi!Vertaling: Jan Mulder