Op zoek naar een innovatief, leuk te bouwen klok? Kijk dan eens naar de Raspberry Pi Pico-gebaseerde Zandklok Kit, die na montage de huidige tijd in een laag zand kan schrijven. Het duurt minder dan twee uur om hem te bouwen! 

De Sand Clock Kit

De kit is perfect voor zowel professionele ingenieurs als makers. Deze innovatieve zandklok van 135 x 110 x 80 mm3, die wordt aangestuurd door een Raspberry Pi Pico, wijkt af van conventionele zandklokken die alleen het verstrijken van de tijd symboliseren en is een enorme verbetering door de huidige tijd nauwkeurig weer te geven. Dit wordt bereikt door de vier cijfers van de uren en de minuten accuraat in een laag zand te "schrijven". Na afloop van een instelbaar tijdsinterval egaliseren twee vibratiemotoren het zand, waarna het hele proces opnieuw wordt gestart. Stel je voor, dat je dit je familie en vrienden kan laten zien!

Pico-based Sand clock kit
Neem een kijkje in de kit.

Het hart van de zandklok wordt gevormd door twee servomotoren die een schrijfpen bewegen via een pantograafmechanisme. Een andere servomotor regelt de verticale beweging van de pen. De zandcontainer bevat twee vibratiemotoren die bedoeld zijn om het zandoppervlak te egaliseren. De elektronische componenten omvatten een Raspberry Pi Pico en een RTC/driver board met een realtime klok, en met drivercircuits voor de servomotoren.

RPi Pico Sand Clock Kit
De klok is een echte blikvanger!

Montage van de kit

Benieuwd wat er allemaal bij het montageproces komt kijken? Bekijk de handleiding voor de Zandklok Kit en de video.
 


De inhoud van de Sand Clock Kit:
  • 3 voorgesneden acrylplaten met alle mechanische onderdelen
  • 3 mini-servomotoren
  • 2 vibratiemotoren
  • 1 Raspberry Pi Pico
  • 1 RTC/driver-print met gemonteerde onderdelen
  • Benodigde moeren, bouten, afstandsbussen en draden
  • Fijnkorrelig wit zand


Veel plezier!

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Raspberry Pi Pico!


Vertaling: Willem den Hollander