Reed-relais schakelen 7,5 kV

11 september 2015, 00:01
Reed-relais schakelen 7,5 kV
Reed-relais schakelen 7,5 kV
Pickering introduceert reed-relais die een belasting van 50 watt kunnen schakelen bij een spanning van 7,5 kV. In open toestand zijn de relais bestand tegen een spanning van 10 kV.
Deze relais zijn geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld testapparatuur voor hoogspanningstransformatoren en –kabels en elektro-medische apparaten.

De spoelen van de nieuwe reed-relais zijn niet op een spoelvorm gewikkeld waardoor een compacte bouwwijze mogelijk is die ook opstelling in matrixvorm mogelijk maakt. De relais hebben een plastic behuizing met ingebouwde mu-metalen afscherming. De contactvlakken  van de vacuüm-schakelaar zijn bedekt met een laag wolfraam. Er zijn verschillende uitvoeringen van de relais, met nominale spoelspanningen van 5, 12 en 24 volt. De aansluitingen voor de spoel en het schakelcontact zijn bij de 67-reeks allebei voor printmontage uitgevoerd. Bij de 68-reeks zijn de aansluitingen voor het schakelcontact via vrijhangende draden uitgevoerd zodat de hoge spanningen niet op de print terechtkomen. De gespecificeerde hoge schakelspanning geldt overigens alleen voor zuivere ohmse belastingen. 
gerelateerde items