Annular Ring Issues

In theorie is het oplossen van annular ring issues een taak voor PCB Solver, maar eigenlijk is het zo gemakkelijk gemaakt, dat we niet meer hoeven te doen dan een diameter te kiezen bij de optie ‘Holes <= may be reduced’ in het ‘Technology’-gedeelte van PCB Configurator. Omdat dit soort problemen meestal veroorzaakt worden door slecht definieerde via’s, zijn ze makkelijk op te lossen door de fabrikant toe te staan de diameter van deze doorgemetalliseerde gaten te reduceren. Als er werkelijk sprake is van een annular ring problem op een pad, dan moet u terug naar uw ontwerpprogramma om dat te corrigeren.



Om de fabrikant zoveel mogelijk vrijheid te geven kunt u de ‘Smallest final hole’ heel klein instellen. Daarmee nemen wel de kosten toe, dus let op de prijs als u deze waarde instelt. Als geld geen rol speelt, kunt u natuurlijk ook een hogere klasse voor de kaart kiezen om de AR-problemen op te lossen.

Conclusie

PCB Solver is een handige editor waarmee een onjuist gedetecteerde omtrek of een aan te passen omtrek gemakkelijk is te bewerken. Daarnaast kunt u milling aan de kaart toevoegen als die nog niet in de ontwerpfiles was opgenomen. Het oplossen van annular ring issues kan door simpelweg een parameter in te stellen in PCB Configurator.

Het risico van het gebruik van de outline/milling editor is dat u gemakkelijk een vorm kunt vergeten of fouten kunt maken bij het tekenen. Het is veel beter om alles nauwkeurig vast te leggen in uw ontwerpgereedschap, voordat u de files uploadt naar Eurocircuits.

Hoewel Eurocircuits u wel toestaat om een kaart te bestellen waarvoor rode vlaggen of blauwe uitroeptekens worden weergegeven, raad ik u aan om als het even kan alle waarschuwingen van PCB Visualizer serieus te nemen en pas te gaan bestellen als alles is opgelost.