Een Outline corrigeren in PCB Solver

Omdat er geen omtrek was gedetecteerd, moest ik er een aanmaken. Omdat ik wist dat ik op één van de lagen wel een soort omtrek had gedefinieerd in mijn ontwerp, ging ik daar naar op zoek in de lijst van lagen aan de linkerkant. Het bleek dat mijn omtreklaag helemaal niet was toegewezen, dus selecteerde ik hem. Toen ik met de muis naar het Layer-beeld ging, werd de onvolledige omtrek zichtbaar. Toen kon ik hem gaan repareren.

 
Connecting the dots to fix the board's outline.
Selecteer de lijnstukken die deel uitmaken van de omtrek.

Dat gaat door aan de rechterkant ‘Pick chains of lines/arcs’ te selecteren en dan één voor één de segmenten aan te klikken die bij de omtrek horen. De eindpunten van elk segment worden weergegeven met punten. Als de punten paars/blauw zijn betekent dat, dat de editor denkt dat het eigenlijk alleen maar een klein gaatje in de omtrek is. Hij toont dan een drukknop om dat mee te verhelpen. Als de punten rood zijn, zult u iets moeten tekenen. Kies de optie ‘Connect’ om de rode punten twee aan twee met elkaar te verbinden. Als u delen van de omtrek zelf moet tekenen, omdat er geen rechtstreekse verbinding tussen twee punten moet komen, kan met de tekengereedschappen (lijn, keten, rechthoek). Het werkt allemaal behoorlijk intuïtief.

 
Verbind de punten om een goede omtrek te maken.
 

PCB Solver en Milling

Als de omtrek van de kaart niet is gedetecteerd, worden ook de te frezen uitsparingen niet gedetecteerd. Gelukkig is dat met PCB Solver in dezelfde editor te corrigeren. Activeer de laag die de te frezen vormen bevat en gebruik ‘Pick chains of lines/arcs’ om ze toe te voegen aan de omtrek. Met ‘Delete single line/arc’ kunt u kruisingen en andere ongewenste lijnsegmenten verwijderen.

 
Zet Milling op Yes als frezen nodig is.

Als u milling hebt toegevoegd aan de omtrek en het resultaat hebt opgeslagen (applied), dan krijgt u een waarschuwing als u de milling niet hebt ingeschakeld voor de kaart. Die waarschuwing verdwijnt als u naar de PCB Definition-tab van PCB Configurator en ‘Milling’ op ‘Yes’ zet.

Board Buildup

De aangebrachte veranderingen in de omtrek worden opgeslagen in de lagen ‘Detected Outline’ en ‘Detected Milling’. Dit is te bekijken in de Buildup selector. Daar verschijnt de omtrek ook als die wel goed gedetecteerd is. Als u deze lagen om één of andere reden wilt aanpassen, kunt u van hier (terug)gaan naar de outline editor door te klikken op de knop ‘Outline/Milling editor’.

 
Na corrigeren van de omtrek en inschakelen van milling kon ik de resultaten zien in de Buildup selector.