Pas op met de connectors van de GT-521F52

Volgens het datasheet kan de module worden gevoed met 3,3 tot 6 volt. Het aansluiten van de voeding moet zorgvuldig worden gedaan, want de module is heel symmetrisch: hij heeft twee identieke 4-pens connectors aan beide kanten van de sensor, waarop allebei een voedingsspanning kan worden aangesloten, maar die verschillend zijn bedraad. Om de twee connectors uit elkaar te houden, kunt u kijken naar de groep kleine SMT-componenten in één hoek van de kaart (zie de gele cirkel in de onderstaande foto).

 
gt-521f52 wired
Hoe ik de GT-521F52 heb aangesloten voor mijn experimenten.

De seriële interface van de GT-521F52

De connector die het dichtst bij de gele cirkel zit, bevat de seriële poort en accepteert een voedingsspanning van 3,3 tot 6 volt. De signalen op de seriële poort (standaardinstelling 9600n81) zijn gespecificeerd als 3,3V-signalen en om de module aan te sluiten op bijvoorbeeld een 5-volt systeem zoals een Arduino Uno is dan ook een niveau-converter nodig. Rechtstreeks aansluiten op een computer is mogelijk met een 3,3-volt “FTDI”-kabel. Vergeet niet, dat FTDI kabels altijd 5 V op hun voedingslijn hebben, zelfs de 3,3-volt types.

 
Connected to the GT-521F52!
Verbonden met de GT-521F52!

Geïntegreerde Touch Sensor

De “andere” connector is voor de touch-interface en verwacht 3,3volt-signalen. Het metalen sensorframe werkt als een aanraaksensor. Het signaal ICPCK op deze connector geeft aan of er een vinger op de sensor is of niet. Het aanraken van de sensor kan ook worden gebruikt om de module te laten ontwaken uit de inactieve toestand. Updaten van de firmware (op het moment dat we dit schrijven is er geen update beschikbaar) gaat ook via deze connector.