Communiceren met de GT-521F52

Het communicatieprotocol is binair en wordt kort beschreven in de Programming Guide. Helaas staat er niet bij of de (D)WORDS little- of big-endian zijn (de documentatie van de GT-511 heeft het over little-endian). Gelukkig levert de fabrikant een voorgecompileerd Visual C++ 2005-project (inclusief broncode), waarmee de module kan worden uitgeprobeerd met een Windows-computer. Op mijn Windows 10-computer werkte dit tooltje prima. Met dit gereedschap kunt u niet alleen informatie over de firmware en de mogelijkheden van de module opvragen, maar ook vingerafdrukken inlezen en visualiseren en werken met de template-database. Het is zelfs mogelijk om de module te gebruiken om de sensor in real time uit te lezen als een soort "camera", die functie is bedoeld voor kalibratie en debuggen.

 
Live images
Live beelden: is dit een komeet of de punt van een pen?

Eerst registreren

Alles begint natuurlijk met het registreren van vingerafdrukken. Dit proces wordt ‘enrollment’ genoemd. Het bestaat uit het maken van drie scans van dezelfde vinger die worden samengevoegd tot één template (als je drie verschillende vingers probeert, lukt het niet). Als één of meer gebruikers zijn geregistreerd kunnen we gaan proberen te controleren (dwz: vergelijken met een gegeven template) of te identificeren (proberen een overeenkomende afdruk te vinden in de database). U kunt ook templates importeren en exporteren.

Er kunnen verschillende veiligheidsniveaus worden gespecificeerd, maar de documentatie legt niet uit wat dat betekent of hoe het te gebruiken. Hetzelfde geldt voor de Anti-Fake-optie.

Conclusie

De GT-521F52 vingerafdruksensor met krasbestendige sensor werkt goed met droge, vochtige en zelfs met ruwe vingerafdrukken. Hoewel de documentatie onvoldoende is, is het niet moeilijk om de module in een project in te bouwen. Er is een compleet demonstratieprogramma beschikbaar, inclusief broncode, waaruit veel is te leren. Dankzij de uitstekende verwerkingsmogelijkheden voor vingerafdrukken en de communicatie via de seriële poort maakt de GT-521F52 het heel gemakkelijk toegangscontrole of identificatie toe te voegen aan een eigen project of product.