Koper- & metalliseringsdichtheid

Op het DFM-tabblad wordt de verdeling van koper en metallisering op de verschillende lagen weergegeven. Ook wordt niet-verbonden koper getoond dat niet met een soldeermasker is bedekt. Om de metalliserings-distributie te begrijpen is het belangrijk om te weten dat de print begint met een koperlaag van (meestal) 18 micron. Tijdens het metalliseringsproces (waarbij de gemetalliseerde gaten en via’s worden gemaakt), neemt de dikte van de koperlaag toe tot ongeveer 60 micron. Maar als het koper niet gelijkmatig is verdeeld, zal het metalliseringsproces ook ongelijkmatig zijn, en zullen sommige gedeelten teveel en andere te weinig metaal krijgen. Over-metalliseren kan gereduceerde doorsneden van gaten tot gevolg hebben terwijl onder-metalliseren de kwaliteit van gemetalliseerde gaten vermindert. Bovendien kan een ongelijkmatige koperverdeling ervoor zorgen dat de print bij hoge temperaturen gaat kromtrekken. Panelen die uit verschillende printplaten zijn opgebouwd hebben vaak te maken met een ongelijkmatige metaalverdeling. Als u de verdeling eenmaal weet, kunt u deze verbeteren door koper toe te voegen of te verwijderen, of door de printplaten in een paneel anders te ordenen. ‘Copper pours’ zijn ook een krachtig hulpmiddel om de verdeling van het koper te verbeteren. 

 
Mijn printplaat heeft een zeer ongelijkmatige koperverdeling. Ik kan dit maar beter aanpassen.

Conclusie

De PCB Checker is een krachtig gereedschap voor het opsporen van potentiële fabricage- en kwaliteitsproblemen bij printplaten, die anders misschien niet zouden worden ontdekt. Ook als het DRC-tabblad niets weergeeft, omdat u de juiste DR- en ER-controles in uw print-ontwerptool hebt uitgevoerd en hebt gecontroleerd dat alles in orde was voordat u de bestanden uploadde, is het DFM-tabblad erg leerzaam, omdat maar weinig CAD-pakketten koperdistributiegrafieken zullen produceren.

Hoewel Eurocircuits u toestaat om een print met gehesen rode vlaggen te bestellen, adviseer ik u toch om zo mogelijk ieder probleem dat door PCB Checker wordt aangegeven, zowel ernstig als minder ernstig, te corrigeren voordat u tot fabricage overgaat. 
3/3
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items