Review: PeakTech 3440 True Graphical Multimeter

28 november 2019, 10:00

Na het uitpakken moet men eerst de accu installeren en laden. Daartoe wordt een adapter op het instrument geplaatst die voorkomt dat men het tijdens het laden kan inschakelen. Daar wordt in de handleiding meerdere malen op gewezen. Omdat de accu al bijna vol was, konden we snel aan de slag.

De multimeter is ondergebracht in een handzame behuizing die een uiterst robuuste indruk maakt.

Het grootste en direct zichtbare verschil met een eenvoudiger instrument is het grafische 2,2-inch LC-display met een resolutie van 320x240 pixels, alsmede de vier onder het display aangebrachte knoppen die afhankelijk van de bedrijfsmodus een verschillende functie hebben.

Multimeter

Het display wordt gedomineerd door de vijfcijferige meetwaarde (4-3/4: uitlezing tot 49.999). Daarboven staat de eenheid en daaronder de weergave in het gekozen bereik. In de kopregel staat informatie over Auto of Manual Range, de tijd, Bluetooth-status, laadtoestand van de accu en het akoestische signaal.

Langs de onderkant van het display wordt de functie van de vier functieknoppen getoond.

We hebben de meetnauwkeurigheid bij een paar instellingen gecontroleerd met een vrij recent gekalibreerde Keysight 34410A: die is bijzonder goed!

Kalibratie van de PT 3440 met Keysight 34410A.

Alle normale meetmogelijkheden kunnen met de draaischakelaar en de Autorage-functie eenvoudig worden ingesteld.

Natuurlijk kan het meetbereik ook met de hand worden ingesteld. Er is een gemeenschappelijke COM-bus, en een bus voor spanning (V), weerstand Ohm), capaciteit (CAP), frequentie (Hz) en temperatuur. Twee andere bussen dienen de stroommeting in een bereik van 10 A, mA en µA. Voor temperatuurmeting zijn een sensor plus adapter bijgeleverd.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items