Grafische modus

Elke meting kan ook in de grafische modus worden uitgevoerd. Druk daartoe op F1 om in het grafische menu te komen. Het meetinterval kan met F2 en F3 van 0,2 s tot 10 s worden ingesteld, waarna met F1 de meting wordt gestart. Met F4 (cancel) verlaat u het grafische menu weer.

Een lopende meting kan met F4 worden gestopt. Vervolgens kan het resultaat met F1 worden opgeslagen, of kunt u met F4 meteen terugkeren.
 
De verschillende displays van de PT 3440.  Foto: PeakTech.

De eigenlijke clou van het apparaat is de mogelijkheid het met een PC te verbinden. Daartoe moet de meegeleverde software worden geïnstalleerd en de eveneens meegeleverde Bluetooth-stick in de PC prikken en de driver ervan activeren. Daarna hoeft u slechts (onder Settings) Bluetooth bij de multimeter in te schakelen. Na de start van de PC-software moet nog de verbinding met de multimeter worden gemaakt.

Op de monitir ziet u links een met het multimeter-display bvergelijkbare weergave.

De grafische weergave kan met het ‘Play’-symbooltje worden gestart. Naast de grafiek zelf ziet u ook statistische gegevens (Min, Max, Average).

Nadat de meting gestopr is, kan het resultaat in verschillende formaten (bijvoorbeeld .txt, .csv of .xls) worden opgeslagen voor verdere verwerking en documentatie.

Bij enkele metingen is me opgevallen dat er bij omschakelen van het meetbereik transmissiefouten (OL) optraden. Het DMM Tool (andere PC-software van PeakTeck) had hetzelfde euvel. Bij handmatig omschakelen van het meetbereik treden geen fouten op. De grafiek op het display van de multimeter was te allen tijde foutloos.

Fout bij Autorange.

Mijn (toegegeven: ietwat bedaagde) PC met Windows 7 slaagde er niet in om bij de snelste instelling alle vijf meetwaarden per seconde op te tekenen; meestal kwamen maar drie van de vijf metingen aan.