Datalogger

Om de gebruiksduur van de lithium-accu te testen, hebben we ’s nachts diverse meetreeksen laten uitvoeren. Na 12 uur continu meten was de accu nog altijd halfvol. Wanneer de verlichting van het display wordt gedimd, kan de maximale gebruiksduur zeker nog verder worden opgevoerd (en eventueel ook nog door het wijzigen van het meetinterval). Hte is wel jammer dat de netadapter niet tijdens gebruik van de meter aangesloten kan blijven.
 
Zo wordt de Paktech PT 3440 geleverd.  Foto: PeakTech.
PT 3440 met weergave op een Android-smartphone.
Foto: PeakTech).

Het is eenvoudiger gewoon meetreeksen via USB naar de PC over te dragen als de complete bediening van een meetapparaat via USB, LAN of GPIB te laten verlopen (een afstandsbediening is dan natuurlijk flexibeler). Jammer genoeg lijkt er ook op de website van de fabrikant nog geen beschrijving van het PC-tool in PDF-formaat te zijn.

Support

Ik heb contact opgenomen met de support-afdeling van PeakTech hebben naar aanleiding van de spikes bij het omschakelen van het meetbereik. Ik kreeg binnen een dag resp. binnen enkele minuten antwoord op mijn vragen. Het probleem met die spikes leek bij de fabrikant nog niet bekend te zijn.
 

Koppeling met een smartphone

De multimeter kan ook worden gekoppeld met een smartphone onder Android of IOS. Ik heb dit met een oudere Android-versie uitgeprobeerd, en het bleek te werken.