Review: ROHM SensorShield - gemakkelijk sensoren testen met Arduino

10 oktober 2018, 13:54
Review: ROHM SensorShield - gemakkelijk sensoren testen met Arduino
Review: ROHM SensorShield - gemakkelijk sensoren testen met Arduino
Veel toepassingen vereisen sensoren om hun werk goed te kunnen doen. Parameters die meestal worden bewaakt zijn temperatuur, vochtigheid en omgevingslichtintensiteit of kleur. Omdat deze parameters zo gebruikelijk zijn, bestaan er sensoren in vele variaties. Het is niet altijd eenvoudig om de sensor te kiezen die perfect bij uw ontwerp past. Wat u nodig heeft is een handig sensor-evaluatieplatform.

Een goede tool hulpmiddel maakt het werk gemakkelijker door taken te verwijderen die min of meer los staan van wat u probeert te bereiken; het moet u in staat stellen om te concentreren op uw doel. Het ROHM SensorShield is ontwikkeld met deze gedachte en ontworpen als een add-on board - ook wel shield genoemd - voor het populaire Arduino platform. Het biedt een plug-and-play oplossing voor comfortabele sensordetectie.

Acht sensoren, elk gemonteerd op een kleine breakout board, kunnen op het sensor-shield worden aangesloten. Arduino bibliotheken en programmeervoorbeelden ondersteunen de sensoren, zodat de gebruiker snel bij de gegevens kan komen. Zowel sensoren met binaire of analoge uitgangen alsmede sensoren met I2C-poorten kunnen worden gebruikt.

Klik hier voor het gratis Elektor artikel over het ROHM SensorShield.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items