Review: Smart Video Car Kit met een Raspberry Pi

22 mei 2018, 15:52

Wat is het?

De kit die we in dit artikel gaan uitproberen is de ‘Smart Video Car Kit for Raspberry Pi’ van Sunfounder. Zoals de naam van de kit al doet vermoeden, zit er een (kleuren)camera in. En het voorzetsel ‘for’ geeft al aan, dat de Raspberry Pi (RPi) er niet in zit. Hij bevat wel een WiFi-dongle. En ‘Smart’ verwijst waarschijnlijk naar de slimme software die de RPi kan draaien.

 
De opgebouwde kit.

De auto wordt via WiFi op afstand bestuurd en zoals geleverd kent hij (na volledig in elkaar gezet te zijn, natuurlijk) de functies ‘ga vooruit’, ‘ga achteruit’, ‘ga naar links’ en ‘ga naar rechts’ plus ‘pan’ en ‘tilt’ voor de camera.

De afstandsbesturing gaat met een computer (Windows, Linux, Mac, enz.) met Python 2.7 en een webbrowser (en, natuurlijk, een WiFi-verbinding). Er is ook een Android-app.

Niet meegeleverd

De kit is behoorlijk compleet, maar de gebruiker moet nog wel een aantal dingen toevoegen:
  • twee li-ion-accu’s van 3,7 V, type 18650 (minstens 1000 mAh)
  • microSD-kaart (8 GB)
  • Raspberry Pi

Gereedschap

Het gereedschap voor het in elkaar zetten van de kit worden meegeleverd (een schroevendraaier en een kleine pijpsleutel), maar ik ontdekte dat er een nog kleinere schroevendraaier nodig is voor het vastzetten van een paar heel kleine schroeven voor de servo en voor het aansluiten van de voedingsconnector op de servobesturingskaart.

 
De Sunfounder Smart Video Car leest zijn eigen handleiding.

De handleiding

De doos bevat een boekje dat is gedrukt in een nogal klein lettertype. Dit bevat de onderdelenlijst, de bouwhandleiding en gedetailleerde beschrijvingen van enkele onderdelen. Ook staan er tips in voor het zelf ontwikkelen van software.

Voor wie is hij bedoeld?

De kit is bedoeld voor mensen die willen experimenteren met een op afstand bestuurde auto met videomogelijkheden. De auto is niet snel en ziet er ook niet mooi uit, maar daar gaat het ook niet om. Het is een ontwikkelgereedschap voor het schrijven van RPi-software om hem dingen te laten doen, taken te laten uitvoeren. Omdat er een RPi in zit, kan hij complexe software draaien die is geschreven in hogere programmeertalen zoals Python. Hoewel de beschikbaar gestelde software in Python is, staat het de gebruiker vrij om toepassingen te ontwikkelen in andere talen.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items