Het in elkaar zetten van de Smart Video Car Kit

Ik heb de auto stap voor stap opgebouwd volgens de handleiding en kwam erachter dat die (behalve de kleine lettertjes) erg goed was. Daarbij heb ik een paar dingen geleerd:
  • Pagina 17: Let op de richting van de servo-arm, zie ook pagina 18. Draai de schroef niet te strak aan: de stang moet vrij kunnen draaien;
  • Pagina 21, schets ‘a’: Het lint moet in tweeën worden geknipt en door de sleuven in de bodemplaat worden geleid;
  • Pagina 22, tekeningen C & D, de plaat van acrylglas lijkt symmetrisch, maar dat is hij niet. Let op dat u de goede kant boven houdt.

Ik heb niet de moeite genomen om de beschermlaag van de onderdelen te verwijderen, zodat mijn auto er uitziet alsof hij van karton is gemaakt.

Elektrische bedrading

Als de mechanische opbouw klaar is, dat kostte mij twee uur, is het tijd voor het elektrische deel. Zoals vermeld op pagina 30, de tekening is een voorbeeldweergave, maar is niet bedoeld voor uitleg van de bedrading. Hij klopt wel, maar hij is niet duidelijk genoeg. Volg gewoon de stappen in de pagina’s die volgen. Pagina 37 is hetzelfde als pagina 30. Net als bij de mechanische onderdelen: er worden ruimschoots voldoende draden meegeleverd.

 
Servokalibratie-interface.

Installeren van de software

Dan wordt de software opgezet. Meestal gaat het in dit stadium fout en zit u later met nog weer een nutteloos ding in de kast, maar niet in dit geval.
Ik heb een RPi2 model B v1.1 gebruikt. Het manual laat een RPi1 model B+ zien. Op mijn microSD-kaart (8 GB) installeerde ik de nieuwste versie van Raspbian (2018-04-18-raspbian-stretch-lite) en met raspi-config stelde ik de RPi in voor mijn WiFi-netwerk. Zet ook SSH en de I²C-interface aan.

Installeer dan git (gebruik het commando op pagina 44, Step 2, methode 1 ‘For Ubuntu/Debian’) en dan Step 1 op pagina 44. Installeer Python zoals aangegeven bovenaan pagina 46, activeer de I²C-interface, als u dat nog niet had gedaan, en installeer als laatste de MJPG-streamer. Als u geen typefouten maakt, werkt dit alles onberispelijk.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items