Robuuste opamps met groot voedingsspanningsbereik

11 april 2016, 11:02
Robuuste opamps met groot voedingsspanningsbereik
Robuuste opamps met groot voedingsspanningsbereik
STMicroelectronics heeft twee robuuste 36-V-opamps voorgesteld voor automotive en industriële toepassingen. De opamps beschikken over een groot voedingsspanningsbereik en een hoge stabiliteit onder zware omgevingscondities, bovendien zijn ze bestand tegen ESD tot 4 kV.

De single-opamps TSB572 en TSB611 zijn de eerste producten die worden geproduceerd met behulp van ST's nieuwe 40V-ready BiCMOS2 halfgeleiderprocedé. Deze technologie zorgt voor een uitstekende bandbreedte in verhouding tot de stroomopname, ongeveer vijf keer gunstiger dan bij standaard opamps. Bovendien hebben ze een lage ingangs-offset-spanning en een geringe temperatuurdrift (<6 μV/°C), wat zorgt voor een eenvoudiger opzet van een schakeling en er is geen afregeling nodig.

De TSB572 met rail-to-rail in- en uitgangen heeft 2,5 MHz gain-bandwidth-product (GBW) en max. 1,5 mV ingangs-offset-spanning. De opamp is stabiel bij capacitieve belastingen en is zeer goed bestand tegen fase-omkering. Het voedingsspanningsbereik loopt van 4,0 tot 36 V. De TSB611 heeft 560 kHz GBW en werkt al met voedingsspanningen vanaf 2,7 V. Hij is unity-gain-stabiel en heeft een zeer lage ingangs-offset-spanning van 1 mV.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items