Robuuste verbindingen

6 november 2019, 15:54
Robuuste verbindingen
Robuuste verbindingen
Board-to-board connectoren voor de industriële markt

Automatisering en het Internet of Things transformeren de industrie. Daardoor neemt de vraag toe naar elektronica met interfaces voor signaal-, gegevens- en vermogensoverdracht, evenals de vraag naar bescherming tegen ruwe omgevingscondities. Ook Board-to-board connectoren zijn een belangrijke factor in deze vierde industriële revolutie (“Industry 4.0”).

“Smart factory”, “intelligent factory”, “Industry 4.0” en “IIoT” zijn een paar van de modekreten waarmee de afgelopen vijf jaar innovaties in de productie- en automatiseringssector zijn beschreven. In diverse mondiale regio’s, waaronder de VS, Europa en China, voeren fabrikanten actief veranderingen door in de industriële productie. Deze wordt meer genetwerkt, efficiënter, intelligenter en internationaal meer concurrerend. Robuuste board-to-board connectoren zijn een belangrijke factor bij deze inspanning. Een van de belangrijkste mechanismen bij de toegenomen internationale concurrentie wordt gevormd door verbeterde productiemiddelen. Deze moeten betere prestaties, flexibelere productielijnen en lagere productiekosten realiseren. Analisten voorspellen dat de wereld in 2020 20...50 miljard IT-netwerkapparaten zal hebben. In dit scenario communiceren meer “dingen” met elkaar dan mensen...
 
Slimme apparaten zoals telefoons en tablets zijn inmiddels een onlosmakelijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden; tegelijk zien we ook meer genetwerkte intelligente apparaten in de industriële wereld: controllers, voedingen, I/O-apparaten, mens/machine-interfaces (HMI’s) en wat dies meer zij. De processoren en andere elektronische componenten die in deze apparaten worden gebruikt, kunnen tegenwoordig uiterst goedkoop worden geproduceerd. Daardoor is niet alleen het aantal van deze apparaten aanzienlijk toegenomen, maar zijn ook hun prestaties en mogelijkheden toegenomen terwijl tegelijkertijd de afmetingen steeds kleiner worden. Dit heeft geleid tot een afname van de centralisatie naarmate meer intelligentere apparaten in het veld worden geïnstalleerd.


Figuur 1. Intelligente oplossingen voor de intelligente fabriek: board-to-board connectoren maken nieuwe configuraties mogelijk.

Ga voor meer informatie en/of het aanvragen van een sample naar de website van Phoenix Contact:
www.finepitch.nl
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items