Schrijf nu in voor de vierde editie van ElektorLive!

10 december 2013, 14:36
Schrijf nu in voor de vierde editie van ElektorLive!
Schrijf nu in voor de vierde editie van ElektorLive!

Op zaterdag 26 november a.s. gaan tussen 11.00 en 17.00 uur de deuren van het Evoluon in Eindhoven weer wijd open voor alle elektronica-enthousiastelingen van Nederland en België. Deze editie van Live! vieren we 50 jaar Elektor en ze staat bol van workshops, activiteiten en demonstraties.

 

Heel veel audio 

Er is dit jaar een speciale audiohoek waar je niet alleen een chaosgenerator kunt testen, maar ook de eerste 1000 W Buizen ‘Blaster’ van Philips kunt horen blazen (oordopjes meenemen!). Verder kun je hier de kwaliteit van je eigen MP3-speler doormeten (i.s.m. met Rohde & Shwarz) en is er een demonstratie van ultrasoon audio-richtgeluid. Deze technologie wordt bijvoorbeeld gebruikt in musea om alleen personen aan te spreken die recht voor een kunstwerk staan.

 

Gather Round sessies

De beursvloer is dit jaar dynamischer dan ooit. Een keur van toonaangevende elektronicabedrijven demonstreert er hun laatste ontwikkelingen en systemen. En de hele dag door zijn er korte "Gather Round" sessies. Bart Huyskens zal bijvoorbeeld vertellen over zijn Proton robotontwerp, Clemens Valens laat zien hoe je hardware kunt opbouwen met het nieuwe Elektor Platino-board en de Delfste studenten van Formula Zero laten ons onder de motorkap kijken van hun nieuwste ontwerp waterstof-racewagen.

 

Expert workshops 

Ook dit jaar is er weer een uitgebreid (betaald) workshop-programma in de ochtenduren. Zo zal Matrix Multimedia tijdens een van deze workshops de nieuwste editie van Flowcode (versie 5) lanceren. En u ontdekt het laatste en het nieuwste van Altium. Elektor organiseert de komende maanden een ontwerpwedstrijd voor RS Components rondom de Designspark-software. Tijdens ElektorLive! is de start van deze Challenge en bij deelname aan de Designspark-workshop ontvang je een Microchip Chipkit-board en doe je bovendien gelijk mee aan de Challenge. Maar er staan uiteraard nog meer interessante workshops op het programma. Op de ElektorLive!-website lees je er alles over.

 

Extra interessant voor studenten 

Studenten hebben een streepje voor tijdens ElektorLive 2011. Zij mogen, op vertoon van hun studentenpas, gratis naar binnen! Alle studenten zijn welkom, ook die van MBO en HAVO. Vooraf inschrijven via het speciale aanmeldformulier voor studenten is wel noodzakelijk. Maar er is meer voor en door studenten. Tijdens de Live! Studenten Challenge (in samenwerking met o.a. de Fontys Hogeschool Eindhoven) laten studenten van verschillende hogescholen zien wat hun robot kan.

 

Ook hiervoor kom je naar ElektorLive!:
- Test je eigen rijvaardigheid op een OSPV1
- Zelf solderen, zelf meten en zelf werken in het Elektor Lab
- Wie wordt de ‘Master of Soldering’ van Nederland?
- Alle Elektor-hardware op een rij: de nieuwe 3D-printer, de Prototyper, de eC-Reflow-Mate en veel meer
- De knapste koppen treffen elkaar weer in de Elektor Quiz. Vorig jaar was het tot op het laatste moment spannend en ook dit jaar zullen de vonken ervan af springen!

 

Toegang tot ElektorLive is gratis voor studenten. Overige bezoekers betalen slechts € 15,00. De speciale ochtend-workshops zijn tegen betaling. Programma is onder voorbehoud. Kijk voor de actuele stand van zaken op www.elektorlive.nl.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items