Slimme spiegel toont persoon in voor- en achteraanzicht

17 oktober 2016, 13:19
Slimme spiegel toont persoon in voor- en achteraanzicht
Slimme spiegel toont persoon in voor- en achteraanzicht
Twee Vlaamse bedrijven, Group De Keyzer (keuken- en badmeubelfabrikant) en Deknudt Mirrors (ontwikkelaar van spiegels voor B2B-toepassingen) hebben een innovatieve spiegel ontwikkeld die personen tegelijk in voor- en achteraanzicht toont: de ME2 Mirror (me-too). Bij de realisatie van de spiegel werden de bedrijven geholpen door de Belgische technologie-innovator imec.

Enkele van de uitdagingen bij het ontwerpen van de spiegel waren het bestand maken van de ingebouwde elektronica tegen veelvuldig gebruik in zeer hoge vochtigheidsomstandigheden, het inbouwen van een camera die beelden in hoge kwaliteit kan leveren onder wisselende belichting en het complexe systeem kostenefficiënt integreren.

De ME2 Mirror is ingebouwd in een badkamermeubel met twee deuren die aan beide binnenkanten een spiegel hebben. In het linker paneel is een camera ingebouwd die zijn beeld in realtime en hoge resolutie naar een scherm stuurt dat in de andere spiegel verwerkt zit. Zo krijgt iemand die voor de rechter spiegel staat, tegelijk ook het beeld te zien dat de camera in het linker paneel opneemt.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items