Smartphone-3D-printer voor $99

11 april 2016, 10:22
Smartphone-3D-printer voor $99
Smartphone-3D-printer voor $99
Moet een 3D-printer duur zijn? Volgens Filippo Moroni en Pietro Gabriele van OLO 3D Inc. niet! Zij bieden in hun Kickstarter-campagne een 3D-printer met een bijzondere constructie aan voor slechts... $99! De truc: ze gebruiken het scherm van een standaard smartphone om een speciale vloeistof (resin) uit te harden.

De OLO 3D-printer bestaat uit twee helften met een uitsparing op de bodem waarin de smartphone wordt gelegd. Het af te drukken voorwerp is van te voren in de smartphone geladen en wordt met behulp van de bijbehorende software (beschikbaar voor iOS, Android en Windows) in lagen op het beeldscherm getoond. In de onderste helft van de "printer" wordt een speciale vloeistof (resin) gegoten, die onder invloed van het licht van het beeldscherm uithardt. In de bovenste helft van de print bevindt zich een bewegend platform dat het te vormen voorwerp omhoog trekt tijdens de productie.

Het project heeft inmiddels al meer dan 2 miljoen dollar opgehaald, de eerste backers kunnen hun printer in september verwachten. We zijn heel benieuwd naar hun ervaringen!
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items