SmartScope-software uitgebreid

28 oktober 2015, 10:41
SmartScope-software uitgebreid
SmartScope-software uitgebreid
De SmartScope van het jonge Belgische bedrijf LabNation is een universele tweekanaals USB-oscilloscoop met veel mogelijkheden. De bijbehorende user-interface is geschikt voor vrijwel alle computer-platforms (Windows, Android, OS X, iOS, Linux) en geoptimaliseerd voor zowel muis- als touch-bediening. In juni verscheen een uitgebreide review van de SmartScope in Elektor magazine (gratis te downloaden, zie download-link onder dit bericht).

In de afgelopen maanden hebben de ontwikkelaars van de SmartScope niet stilgezeten en dat heeft geresulteerd in verschillende uitbreidingen in de software. Zo is nu de mogelijkheid aanwezig om een FFT-analyse uit te voeren op de twee ingangskanalen, waarbij de gebruiker kan kiezen uit verschillende  vensterfuncties zoals Blackman-Harris, Hann en Hamming. De frequentieschaal kan daarbij worden omgeschakeld tussen lineair en logaritmisch en de amplitudeschaal tussen spanning en decibel.
Ook is er nu een mixed mode aanwezig, waarbij een analoge ingang samen met acht digitale ingangen op het scherm kan worden weergegeven. Deze functie is heel handig bij het volgen van signalen in schakelingen met zowel analoge als digitale secties.
Het aantal protocol-decoders is uitgebreid en bestaat inmiddels al uit zes typen, waaronder 3- en 4-wire SPI en I2C. Ook de mogelijkheden voor het gebruik van analoge operatoren zijn uitgebreid. Verder zijn er nog tal van kleine aanpassingen en extra's in de software aangebracht.

Bezitters van een SmartScope ontvangen via de update-functie in de software altijd gratis de nieuwste versie met alle uitbreidingen en updates.
Producten
Bijlage
PDF download full
LabNation Smartscope Artikel
Download gratis de complete review
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items