Snelle oscilloscoop met hoge resolutie van NI

14 november 2016, 10:45
Snelle oscilloscoop met hoge resolutie van NI
Snelle oscilloscoop met hoge resolutie van NI
National Instruments (NI) heeft zijn nieuwe PXIe-5164 oscilloscoop voorgesteld. De PXIe-5164 is gebaseerd op de open modulaire PXI-architectuur en hij beschikt over een door de gebruiker te programmeren FPGA. Dit maakt de nieuwe oscilloscoop uitermate geschikt voor zeer nauwkeurige metingen aan hoge spanningen tot 100 Vpp bij applicaties in de militaire sector, luchtvaart, halfgeleiderindustrie en onderzoeksinstituten.

De belangrijkste eigenschappen van de PXIe-5164 zijn: twee 14-bits kanalen met een ingangsbandbreedte van 400 MHz en een maximale sample-rate van 1 GS/s, een ingangsspanningsbereik tot 100 Vpp met een offset-mogelijkheid tot ±250 V en maximaal 34 beschikbare kanalen om parallelle systemen met veel ingangskanalen te realiseren in een compacte vorm met slechts één PXI-chassis. De data-transfer naar de aangesloten host verloopt met een snelheid tot 3,2 GB/s via de 8-kanaals PCI Express Gen 2 bus. De FPGA in de oscilloscoop is een Xilinx Kintex-7 410 die programmeerbaar is via LabVIEW.

De PXI-oscilloscoop biedt het gebruiksgemak dat verwacht mag worden van een stand-alone oscilloscoop. Men kan gebruik maken van de interactieve soft-frontpanelen in de NI-SCOPE software om standaard metingen uit te voeren, om applicaties automatisch te debuggen of scoopgegevens zichtbaar te maken terwijl een testprogramma draait. De software beschikt over een programmeerbare interface die met diverse ontwikkelomgevingen kan samenwerken, waaronder C, Microsoft.NET en LabVIEW systeem-ontwerpsoftware.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items