Sprekende wetenschappelijke calculator

18 september 2015, 00:10
Sprekende wetenschappelijke calculator
Sprekende wetenschappelijke calculator
Texas Instruments heeft samen met Orbit Research en het American Printing House for the Blind (APH) 's werelds eerste volledig toegankelijke sprekende meerregelige wetenschappelijke rekenmachine ontwikkeld voor studenten met een visuele handicap. De Orion TI-30XS MultiView Talking Scientific Calculator is gebaseerd op de populaire TI-30XS MultiView wetenschappelijke rekenmachine van Texas Instruments.

Tegenwoordig worden in het middelbaar en hoger onderwijs door miljoenen studenten wetenschappelijke rekenmachines gebruikt, deze vormen inmiddels een integraal onderdeel bij veel studies. Voor studenten met een visuele handicap was het tot nu to erg lastig om gebruik te maken van dergelijke calculators door de vele functies en mogelijkheden. Nu kunnen ze beschikken over exact dezelfde rekenmachine als hun medstudenten, maar dan met een ingebouwde spraakfunctie.

De geavanceerde vierregelige wetenschappelijke rekenmachine is zeer geschikt voor middelbare scholieren, maar ook voor studenten van hogere opleidingen. Een (uitschakelbare) stem van hoge kwaliteit spreekt elke toetsaanslag en het antwoord op het scherm duidelijk uit. Op dit moment is er alleen een versie met Engelstalige uitspraak beschikbaar, het is niet bekend of er ook versies voor andere talen verschijnen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items