STMicroelectronics heeft de specialist in software-ontwikkelgereedschappen Atollic, leverancier van TrueSTUDIO®, overgenomen. TrueSTUDIO heeft onder ontwikkelaars van embedded software een goede reputatie als IDE voor ARM® Cortex®-M-microcontrollers.

Volgens hun persbericht ziet STMicroelectronics de overname van TrueSTUDIO als een verdere versterking van hun programma van ARM-gebaseerde microcontrollers. TrueSTUDIO wordt algemeen erkend als een vooraanstaand, open source IDE-platform dat werkt binnen Eclipse en de STM32-familie van Cortex-M-gebaseerde μC’s al ondersteunt. Door deze acquisitie kan ST “de toekomstige ontwikkeling van de vele geavanceerde mogelijkheden van TrueSTUDIO met het STM32­ecosysteem naar een volledig geïntegreerde softwareoplossing leiden.”

De uitstekende kwaliteit en diepte van ons STM32 MCU-portfolio en zijn gebruikersvriendelijke ecosysteem heeft ST een leidende positie opgeleverd in de softwareontwikkeling voor embedded systemen,” verklaarde Michel Buffa, Microcontroller Division General Manager van STMicroelectronics. “Die positie en de jarenlange, nauwe samenwerking met Atollic als Gold Partner, heeft ons laten zien welke professionele mogelijkheden en waarde TrueSTUDIO oplevert voor veeleisende ontwikkelaars. Binnenkort zullen STM32-ontwikkelaars een groot concurrentievoordeel krijgen als STM32 TrueSTUDIO IDE gratis beschikbaar komt.”

Als vooraanstaand leverancier van softwareontwikkelgereedschappen op de wereldwijde markt, ben ik heel blij om te zien dat ons tool en ons zeer vakbekwame team van professionals nu deel gaan uitmaken van STMicroelectronics, een wereldleider in de 32-bits microcontrollermarkt,” zei Lars-Erik Stenkil, CEO van Atollic.

ST heeft Atollic overgenomen voor een contant bedrag van 7 miljoen Dollar.