Allegro heeft zijn assortiment uitgebreid met een nieuwe reeks snelle stroomsensoren tot 400 A met een isolatiespanning tot 1,3 kV. De geïntegreerde overstroomdetectie reageert in slechts 2,5 µs.

De stroomsensoren zijn ontworpen voor veiligheidskritische toepassingen in de automobive en robotica-sector. Het type ACS772 is een stroomsensor met een bandbreedte van 200 kHz voor stromen van 50 tot 400 A. De serieweerstand bedraagt slechts 100 μΩ voor een zo gering mogelijk vermogensverlies. De sensor heeft een nauwkeurigheid van ±2,1% gedurende de gehele levensduur van het IC. De stroomsensor is leverbaar in versies voor 5 V (ACS772) en voor 3,3 V (ACS773). De sensoren detecteren ook onderspanning.

 
Blokschema van de stroomsensoren. Afbeelding: Allegro.

Voor de stroommeting wordt gebruik gemaakt van het Hall-effect, resulterend in een uitgangsspanning die evenredig is met de gemeten stroom. Intern wordt de signaalverwerking afgehandeld door een chopper-gestabiliseerd BiCMOS Hall-IC dat tijdens productie op nauwkeurigheid is getrimd. Dit verbetert de nauwkeurigheid en temperatuurstabiliteit in aanzienlijke mate.

De stroomsensoren zijn leverbaar in verschillende behuizingen, zowel voor oppervlaktemontage als in through-hole versie. De sensoren zijn ook geschikt voor solar-toepassingen, waar de bekabeling aanzienlijk kan worden gereduceerd door de systeemspanning te verhogen (resulterend in langere strings). Dit verlaagt niet alleen de installatiekosten, maar verhoogt ook het rendement omdat de stromen kleiner zijn.