Super platte supercondensator

23 januari 2017, 15:30
Super platte supercondensator
Super platte supercondensator
Murata heeft een nieuwe zeer platte supercondensator voorgesteld. De DMH-supercondensator is ontwikkeld om te dienen als buffercondensator voor het opvangen van voedingspiekstromen in wearables en andere kleine draagbare apparaten. De nieuwe DMH-condensator is slechts 0,4 mm dik.

Een supercondensator heeft meer dan 100 keer de capaciteit van keramische condensatoren en elektrolytische condensatoren. Ten opzichte van accu's heeft een supercondensator een veel langere levensduur. De Murata supercondensatoren worden gekenmerkt door geringe afmetingen en een ESR die voor dit type component zeer gering is. Wanneer zo'n supercondensator parallel aan de voeding van een kleine elektronicaschakeling wordt opgenomen, dan zorgt dit een stabielere voedingsspanning bij sterk pulserende voedingsstromen.

Dankzij de geringe afmetingen is de nieuwe DMH-serie uitermate geschikt voor gebruik in draagbare apparaten, mobiele elektronica, chipkaarten, e-paper-readers enz. De voedingsspanning bedraagt 4,5 V en sluit daarmee perfect aan bij Li-ion-accu's. Het type DMHA14R5V353M4ATA0 heeft een nominale capaciteit van 35 mF en een inwendige weerstand van 300 mOhm, zodat hij bijvoorbeeld enkele tientallen milliseconden lang een piekstroom van 1 A kan leveren. De productie staat gepland voor februari 2017.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items