Het was tijd om op setup.exe te dubbelklikken en de volledige installatie te starten. Er volgde de gebruikelijke waarschuwing om alle andere toepassingen te sluiten:
 

Als u dit gehoorzaam wilt doen en op Exit Setup klikt, lijkt het programma toch de installatie te starten (daarbij nam het mijn volledige Windows-scherm inclusief taakbalk in beslag), maar op een bepaald moment, na het verwijderen van dingen die niet werden geïnstalleerd (?), komt het weer terug bij het bovenstaande scherm. Met een klik op OK wordt nu het geheel in gang gezet en doet de installer een voorstel voor een map voor de µTracer-software – die (belangrijk) niet dezelfde moet zijn als de map die u misschien voor uw setup-bestanden hebt gecreëerd. 
 

Ik had u graag alle schermen willen laten zien die tijdens de installatie worden weergegeven, maar mijn Windows-knipseltool voor het maken van schermafbeeldingen werd door de installer onzichtbaar gemaakt en was dus niet bruikbaar! Aan het eind van de installatie verscheen het volgende: 
 


Ik vond dit vertrouwenwekkend, ondanks het feit dat er nog geen hardware was aangesloten. Ik denk dat de melding betekent dat het bestand is gecreëerd en zich in de juiste locatie bevindt, maar dat het nog leeg is.