UCS: Flexible en fraaie oplossing voor elektronica behuizingen van Phoenix Contact

4 april 2019, 12:35
UCS: Flexible en fraaie oplossing voor elektronica behuizingen van Phoenix Contact
UCS: Flexible en fraaie oplossing voor elektronica behuizingen van Phoenix Contact
Wanneer je in een professionele omgeving embedded systemen ontwikkelt, komt de betrouwbaarheid van het product op de eerste plaats. Ook moet je het ontwerp snel kunnen aanpassen aan de project-eisen, wanneer die (weer eens) veranderen. Het elektrisch ontwerp moet u helaas nog zelf doen, maar voor de behuizing is het UCS (Universal Case System) van Phoenix Contact bijzonder interessant.

De UCS-behuizing (zie de illustratie) bestaat uit twee identieke helften, uitneembare zijpanelen en opvallende hoekstukken. Voor meer inbouwruimte vervang je eenvoudig de zijpanelen en schroeven door een 20 mm hogere versie, aangevuld met extenderstukjes voor de hoeken. De functionaliteit van de behuizing pas je gemakkelijk aan bij het samenstellen van de case via de 3D online tool Phoenix Contact Configurator.

Configuratie-opties

Het UCS-systeem is zo ontworpen dat je het langere zijpaneel ook kan gebruiken als het kortere zijpaneel in de volgende grotere behuizingsvariant. Zo kun je dit eenvoudig te bewerken paneel in verschillende toepassingen gebruiken. PCB’s kun je op twee manieren monteren:
• met een geïntegreerd schroefgat direct aan de gekleurde hoekstukken. Hiermee benut je het maximaal mogelijke printoppervlak.
• met speciaal ontworpen zelfklevende schroefmontagepunten die je zelf op elke plaats in de behuizing kunt plakken. Hiermee kun je elke PCB-vorm monteren die je maar weet te bedenken.

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere printen tegelijk in de behuizing op te nemen, bijvoorbeeld door in elk van de twee halve schalen een print te monteren en ze daarna samen te voegen tot één geheel.

Extra gemak

Voor een aantal standaard embedded platformen (bijvoorbeeld voor de Raspberry Pi) biedt Phoenix Contact kant-en-klare zijpaneeltjes aan, zodat je het 3D-ontwerpen van een behuizing, toch wel een zwak puntje bij veel elektronici, kunt besparen. Naast de behuizingen heeft Phoenix Contact ook erg handige printconnectoren. Hiermee is het heel eenvoudig om externe aansluitingen te realiseren voor alle voeding,- data en signaalverbindingen. Neem hiervoor eens een kijkje in het COMBICON-assortiment.

Klik hier voor meer info en het aanvragen van een sample

Nieuwsgierig geworden? Bekijk deze video’s en probeer zelf de Configurator uit.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items