De afgelopen 12 maanden is er veel veranderd. Hoewel de COVID-19 crisis voor veel bedrijven nog steeds uitdagingen inhoudt, vertonen de elektronica-industrieën in West-Europa en Noord-Amerika tekenen van herstel. Naast de terugkeer van een aantal belangrijke vakbeurzen, zien we positieve groei op een paar belangrijke gebieden zoals de verkoop van halfgeleiderapparatuur.
 
Electronic News Byte: Semiconductor Equipment Sales Up
 

De EU neemt de leiding in de verkoop van halfgeleiderapparatuur

Leveranciers van halfgeleiderapparatuur, vooral die welke zich op de handel in Europa en de Verenigde Staten richten, boekten in het eerste kwartaal van 2022 meer inkomsten dan in dezelfde periode van 2021. Volgens een nieuwe studie van SEMI stegen de inkomsten uit halfgeleiderapparatuur met 5% op jaarbasis. Europa ging aan kop met een stijging van 119% van Q1 2021 tot en met Q1 2022. Noord-Amerika volgde met een toename van 96%, en daarna kwam China met 27%. Korea (-29%) en Taiwan (-15%) boekten verliezen.

De mogelijkheden van GaN onderzocht

Elektor heeft de afgelopen weken aandacht besteed aan de GaN en power devices markt. En nu hebben we meer gegevens om te delen. De markt voor GaN-vermogenselektronica zal naar verwachting groeien van $126 miljoen in 2021 tot $2 miljard in 2027, volgens een recent rapport van Yole Developpement. De consumenten-, telecom-, en auto-industrie zullen deze toename stimuleren. "In 2027 zullen consumententoepassingen, waaronder voedingen en klasse D audioversterkers, 48% van de totale GaN markt uitmaken," aldus Yole. 

Arduino persoonlijk!

Wil je praten en spelen met gelijkgestemde technici en makers die geïnteresseerd zijn in Arduino? Volgens het Arduino team zijn de persoonlijke Arduino User Groups (AUG's) terug. "Arduino User Groups zijn terug voor vernieuwers "die Arduino's producten, diensten, software en online gemeenschappen gebruiken, er van houden en zich ermee bezighouden." Wil je meedoen? Arduino onderhoudt een webpagina met een kaart en een lijst van officiële AUG's. Ga naar de pagina voor meer informatie en om zelfs je eigen AUG te starten.

Elektor's plannen voor Embedded World 2022

Embedded World wordt dit jaar een live event. Kom van 21 tot 23 juni naar Elektor in Neurenberg, Duitsland, waar je onze technici, redacteuren en klantenmanagers kunt bezoeken in Hal 4A. Dit jaar zal ons redactie- en labteam live vanuit onze stand aan het werk zijn. Kom langs om met Jens Nickel en Mathias Classen te praten over Elektor projecten, je ontwerp ideëen, nieuwe producten, en nog veel meer. Abonneer je op Elektor's Embedded World tag voor updates

WEEF 2022

Het 2021 World Ethical Electronics Forum (WEEF), met zowel sprekers in levende lijve als sprekers op afstand, inspireerde wereldwijde vernieuwers in de elektronicagemeenschap met een open discussie over ethiek en SDG's. Op zoek naar meer boeiende inhoud over ethiek-gerelateerde onderwerpen? Vanaf nu tot het volgende WEEF evenement in november 2022 publiceren we tot nadenken aanzettende ethiek-gerelateerde artikelen, interviews, en polls. Hier zijn een paar links naar recente artikelen over ethiek. Laat ons weten wat je ervan vindt:
   
Blijf op de hoogte voor meer nieuws!

Halfgeleiderapparatuur, WEEF 2022, en meer

Door je te abonneren op Elektor's wekelijkse Electronics News Byte tag, ontvang je regelmatig updates over de onderwerpen die in dit artikel aan bod komen, o.a. halfgeleider apparatuur, Embedded World, en WEEF 2022. En vergeet niet onze wekelijkse E-Zine te lezen voor zelfbouw elektronica projecten, nieuwsberichten, en product releases.


Vertaling: Hans Adams