Wat Eurocircuits doet met uw printontwerpdata en waarom

23 november 2017, 06:00
PCB-pooling, dat is het combineren van verschillende printontwerpen op één groot paneel, is een economische manier voor het in één keer produceren van enkele kaarten of kleine series voor verschillende klanten tegelijk. Maar om die verschillende ontwerpdata van verschillende klanten door hetzelfde productieproces te kunnen halen, moeten ze allemaal voldoen aan dezelfde fabricageregels.

Om dat te garanderen analyseert de fabrikant de kaartgegevens en past die aan of brengt correcties aan waar nodig. Wat er met de data gebeurt en hoe dat wordt gedaan, is afhankelijk van de fabrikant. In dit artikel laten we zien hoe Eurocircuits het doet.

Een proces in drie stappen

Bij Eurocircuits moet uw ontwerpdata met goed gevolg door drie hoepels springen voordat de productie werkelijk begint:
 1. Analyse
 2. Aanmaken van een Single image
 3. Paneliseren

Analyse van de printontwerpdata

Eerst moeten enkele basisvragen worden beantwoord:
 • Staat de data in een ondersteund formaat?
 • Is de data compleet?
 • Heeft de klant speciale instructies meegegeven?

Daarna wordt de data meer in detail geanalyseerd:
 • Zijn alle openingen gedefinieerd?
 • Zijn alle gaten/boringen gedefinieerd?
 • Zijn er geen elementen met afmetingen gelijk aan nul?
 
PCB design data with zero aperture elements
Sporen met de breedte 0 (wit) moeten worden gecorrigeerd..
(Bron: Eurocircuits)

Eurocircuits converteert dan de printontwerpdata naar hun interne dataformaat (Ucamco’s UCAM Dynamic Process Format of DPF) omdat:
 1. Gerber- en Excellon-files kunnen niet alle gegevens bevatten die vereist zijn voor de productie
 2. Van beide bestandstypen bestaan allerlei versies en het formaat moet dus in ieder geval eerst worden gestandaardiseerd.

Op zoek naar problemen

Als de data eenmaal in een standaard formaat staat, wordt die vergeleken met de ontwerpregels voor de gevraagde kaarttechnologie en de bestelling van de klant. Andere controles op dit moment zijn de laag-consistentie (bevatten alle lagen dezelfde gaten op dezelfde plaatsen?) en koperverdeling. Het systeem detecteert Outer- en Inner Annular Ring (OAR & IAR) schendingen en isolatieproblemen tussen sporen onderling en tussen sporen en soldeereilanden. Ook wordt gecontroleerd op te smalle sporen.

 
Outer annular ring
De outer annular ring (OAR) moet ruimte laten
voor de beperkte nauwkeurigheid bij het boren.

Eurocircuits analyseert de gedetecteerde problemen en kijkt of ze die kunnen oplossen. Als reparatie niet mogelijk is zonder uw tussenkomst of als er te veel problemen zijn, wordt er een exceptie gegenereerd. De excepties moeten worden opgelost, voordat de verwerking van de data verder kan gaan.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items