Aanmaken van een Single image

In dit stadium wordt er een beeld van uw bestelling gegenereerd zoals die kan worden gefabriceerd. Het single image correspondeert met de bestelling. Zelfs als uw ontwerp een panel beschrijft, wordt het nog steeds een single image genoemd.
 
Om te beginnen wordt er een veiligheidskopie van de printontwerpdata opgeslagen en de netlist wordt berekend om die later te kunnen gebruiken.
 
 Nu wordt de doorsnede van de gaten aangepast voor het boor- en galvanisatieproces. Doorgemetalliseerde gaten (Plated Trough Holes = PTH) moeten iets groter worden geboord om ruimte te laten voor het aan te brengen materiaal. Ook de Niet-gemetalliseerde gaten (NPTH) worden iets groter geboord, omdat het printmateriaal enigszins “terugveert”, waardoor de gaten iets kleiner uitvallen dan bedoeld.

Koper opschonen en repareren

In veel gevallen moet het koper worden opgeruimd. Dit betekent dat zogenaamde “painted” eigenschappen (elementen die zijn opgevuld door het tekenen van lijnstukken) worden vervangen door echte polygonen; ook kleine imperfecties die problemen kunnen veroorzaken bij de productie worden verwijderd.

 
Corrected copper pour
Het rood gemarkeerde koper wordt verwijderd
m de isolatie-afstanden te waarborgen.
(Bron: Eurocircuits)

De problemen die eerder zijn herkend als oplosbaar zonder interventie van de gebruiker worden nu gerepareerd door aanpassingen in het koper. Sporen kunnen iets worden verplaatst, kopervlakken worden eventueel wat kleiner gemaakt, thermals kunnen worden geroteerd, de doorsnede van via’s kan worden gereduceerd, koperringen kunnen worden vergroot, maar alleen als dat niet leidt tot onherstelbare schendingen van de isolatie-eisen.

Soldeermasker en opdruk

Als de koperlagen in orde zijn, is het tijd om het soldeermasker op te schonen. Ontbrekende openingen worden gemarkeerd, want die kunnen onbedoeld zijn.
 
Daarna volgt de opdruk. Alles wat op onbedekt koper zou moeten worden gedrukt wordt verwijderd tot 0,1 mm binnen het soldeermasker. Bestelcode en optioneel een UL-marker en/of barcode worden nu ook toegevoegd.

 
Order code has been added
De bestelcode wordt aan het board toegevoegd.

Nog meer lagen te prepareren

Na al deze stappen is de data nog steeds niet compleet. We missen nog:
  • Boorschema
  • Route-laag
  • V-cut-laag
  • Soldeerpasta-laag
  • Speciale lagen (peel-off, via-fill, carbon)
  • Klantpaneel

Als deze lagen zijn aangemaakt, komen we bij het einde van fase 2. Er wordt een netlist gegenereerd uit de uiteindelijke data en die wordt vergeleken met de netlist die bij het begin van deze fase was gemaakt. Ook worden de nieuwe koperlagen zijn vergeleken met de eerste koperlagen. Alle gedetecteerde problemen worden gecorrigeerd.

Ter afronding vergelijkt een tweede ingenieur de uiteindelijke ontwerpdata met de bestelling van de klant en met de specificaties van het gekozen proces.