Wat is motorbesturing? Tijdens een webinar op 17 februari a.s. bespreken Elektor-ingenieurs onderwerpen als PWM, H-bruggen en faseregeling voor het aansturen van AC- en DC-stappen-, borstel- en borstelloze motoren.
 

Geïnteresseerd in motorbesturing? In Elektor's aankomende (Engelstalige) webinar zullen onze ervaren Elektor Lab-technici Clemens Valens en Mathias Claussen de basisprincipes van motorbesturing behandelen en ook ingaan op enkele van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Borstelloze DC-motoren zullen centraal staan.

Clemens Valens is de technicus die het online platform van Elektor Labs beheert. Hij heeft een BSc in Elektronica en een MSc in Elektronica en Informatietechnologie. Clemens begon zijn carrière bij Elektor als hoofdredacteur van Elektor Frankrijk, en hij heeft ook gewerkt als redacteur voor Elektor UK/US en ElektorMagazine.com. Tegenwoordig is hij als creatief technoloog bij Elektor verantwoordelijk voor de community-website Elektor Labs, waar elektronicaliefhebbers hun werk kunnen publiceren en met vakgenoten uit de hele wereld kunnen communiceren.

Mathias Claußen begon als een technicus opgeleid voor IT-systemen en behaalde een BSc in Electrical and Information Engineering en een MSc in Microelectronic Systems. Hierna werkte hij als projecttechnicus voor embedded ontwikkeling en richtte hij zich op op ARM Cortex-M gebaseerde architecturen en real-time besturingssystemen. Mathias kwam in 2018 bij Elektor werken als onderdeel van het Elektor Lab-team dat zich voornamelijk op software richtte.


Registreer nu!